Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-12, 21:28   #2521
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Uuu ale ze mnie miszcz
super avatar
Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
A jakieś półprodukty nawilżające możesz mi polecić?I jakie półprodukty regenerują włosy? Chciałabym jeszcze mgiełkę zrobić. Wiem, że powinien być humektant i emolient i dodałabym aloes 10x do tego. Jako emolientu chcę użyć olejku alverde (ten z paczulą). Jaki humektant (oprócz gliceryny) można dodać? I w jakich proporcjach zmieszać i ile FEOG dodać by mi to dłużej niż 2 tygodnie wytrzymało. Chciałabym tak ok. 50ml mgiełki zrobić. A w mieszaniu, półproduktach i ich właściwościach jestem totalnie zielona dlatego pytam i przepraszam za to. Podziwiam wiedzę włosomanniaczek. Próbuję dobrać pielęgnację już od dłuższego czasu i mi nie wychodzi.
już trochę wiesz na ten temat, nie bądź taka skromna aloes jest humektantem, więc razem z gliceryną to już jest całkiem mocny zestaw. z aktywnych składników możesz dodać np. dpanthenol i keratynę(bardzo je lubię), niacynamid (nie zauważyłam działania, ale to przez to, że nigdy nie używałam go solo). co do feogu to na stronie zsk jest napisane, że na 50ml od 5 do 10 kropel tego konserwantu.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora