Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-13, 17:39   #2169
vivier
Raczkowanie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
No chyba wszyscy piszą to, co myślą, co nie oznacza, że trzeba to pisać w taki sposób jak Ty, czyli niemiły. Ten wątek nie służy do naskakiwania na siebie - można wyrażać swoje zdanie, pisać normalnie, a nie z jakimś chamskim tonem (przeczytaj jeszcze raz swoją wypowiedź do angelamichalik). Swoją drogą, ile masz lat ? 18 ?

Jeśli chodzi o wyjazd do USA jako au pair, szukasz rodziny na APW i dalej co robicie ? "Agree with your host family on one of the 14 US authorized au pair agencies". Proste. Tak jak ktoś pisał na poprzedniej stronie, z wizami wcale nie jest tak łatwo. Z tego, co czytałam, w 2010 roku odrzucali z 25% wiz, lub nawet więcej, teraz trochę się to zmniejszyło, co nie oznacza, że przyznają wizy każdemu, kto chce lecieć do USA jako au pair na wizie turystycznej. Nie wiem, skoro znasz się na wizach bardzo dobrze, to skąd te wszystkie niejasności ?
Cytat:
Napisane przez athine Pokaż wiadomość
Troszkę niemiła atmosfera się zrobiła...
vivier na spokojnie jeszcze raz sobie przeczytaj, co napisała madz88, wydaje mi się że chciała pomóc, a nie czytać jak ironizujesz apropo tego, że ona "przecież tak napisała"...
Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
posłuchaj ;]
po pierwsze słuchaj tutaj dziewczyn, bo one się naprawdę znają, wiedzą bo przeżyły wiele rzeczy na własnej skórze, maja dużo doświadczeń i w ogóle to ich dobra wola, że się nimi dzielą i chcą pomóc innym
mnie też nie zawsze się podoba to co piszą i muszę najpierw to przetrawić a później i tak przyznaję im rację, bo wiedzą co piszą!

ja, od 27 lutego czekałam na rodzinkę z U.S z agencji APiA, 3 rodzinki mnie odrzuciły, nikt więcej się nie zgłaszał
chcialam zrobic wszystko, zeby wyjechac i w zeszły wtorek postanowiłam poszukać na własną rękę i wysłałam aplikację do rodzinek z U.S i w większości do U.K
odezwali się z U.K, szczerzę to nie sądziłam, że mi się uda, ale nawet nie chcesz wiedzieć ile musiałam sie pytać czy to legalne wszystko jest, ile miec zapewnien, ze jednak jest, mimo, ze to do U.K
a jezeli by zglosila sie z U.S, to w zyciu bym sie nie zgodzila, chyba, ze zapisali by sie do agencji, wiec jak bardzo chcesz to sie ich zapytaj o to, ale watpie, bo wlasnie po to jest ta stronka, ze wszyscy chca obejsc papierkowe rzeczy dookola ( i wlasnie, czasem dlatego, ze moze byc cos podejrzane ) ja bym nie ryzykowala ;] znam troche zycie, nasluchalam sie tez, wiec.. ale jezeli chcesz zaryzykowac to twoj wybor, tylko nie obarczaj nas juz tym...

tak czy siak, jak pisałam wczesniej, po vise nie idzie sie do sklepu i ją kupuje ;]
nawet jak powiedzialam, ze z agencji sie dostanie to mi ludzie nie chcieli wierzyc, bo tak ciezko jest dostac, no ale probuj ;] noz Ci sie uda, albo nie.. i wyladujesz sama w NY, i bd jak Kevin sam w NY
w porządku, wybaczcie mój chamski ton postaram się pisać na spokojnie. dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi, przewertuję wszystko jeszcze raz i zastanowię się nad agencjami. a która z was była może z prowork? czy tylko cc? bo na forum au-pair ogólnym (nie tym) przeczytałam, że prowork ma więcej rodzinek
vivier jest offline Zgłoś do moderatora