2012-08-15, 01:00
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fundusze europejskie- studia podyplomowe. Proszę o pomoc
Cytat:
Napisane przez kassate1203
Zastanawiam się nad pójściem na studia podyplomowe z zakresu pozyskiwania funduszy europejskich, lecz nie wiem jakie mam szanse potem na rynku pracy. Czy jest jeszcze zapotrzebowanie na specjalistów w tej dziedzinie? Ile może zarabiać taki specjalista? Zależy mi szczególnie na opinii osób które są jakoś z funduszami związane, ale będę wdzięczna za każdą wypowiedź  Mam ukończone dwa kierunki studiów (ehh humanistyka) i zero szans na znalezienie pracy w zawodzie, pomyslałam czy te studia może dałyby mi jakąkolwiek szanse. Może potem otwarcie jakieś działąlności zajmującej się pozyskiwaniem funduszy?
A jeżeli nie podyplomówka z funduszy to co innego: BHP, doradztwo zawodowe, wycena nieruchomości? w czym mogłabym mieć szane na pracę lub własny biznes? Bardzo prosze o pomoc i poradę 
|
Studia podyplomowe same w sobie nie są złe (chodzi mi o te fundusze europejskie), ale pracy Ci nie zapewnią. A na pewno nie zrobią z Ciebie specjalisty, no chyba, że na papierze. Idź do organizacji pozarządowej, która pisze projekty. Wiem, że wolontariaty są często obśmiewane jako "praca za darmo", ale to najkrótsza i najtańsza droga w tym przypadku. Można starać się też o staż z UP w ngo-sie (o ile Ci przysługuje). Jak ktoś szuka osoby do pisania projektu unijnego to zawsze pada pytanie o doświadczenie przy wcześniejszych projektach.
Zarobki są bardzo zróżnicowane, zależy jaki projekt, ale da się z tego wyżyć.
|
|