2012-08-15, 21:29
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Napisane przez benka99
Dziewczyny czy Wasze dzieci trzymają już same główke???
Wczoraj byliśmy u lekarza, nasza pediatra musiała gdzieś pojechać i przyjmowała inna. I powiedziała że wysypka to raczej nie skaza. Ale odrazu zaniepokoiła się czymś innym.
Maks trzyma głowę tylko na prawą stronę, czasem na chwilę przekręci na lewo. /jak ja chcę go przekręcić to się denerwuje i usztywnia szyje i głowe. Ma troszkę zdeformowaną głoweę ale i nasza pediatra i lekarz od usg bioder mówili że to przejdzie z czasem samo.
Wczoraj pani doktor powiedziała że to nie jest normalne, że oczka mu uciekają, że nic z lewej strony go nie interesuje. Najgorsze że jak podniosła go tak pod paszki do siedzenia to on wogóle nie trzymał głowy, leciała mu tak bezwładnie do tyłu... Kazała nam się szybko zgłosić do Ośrodka Wczesnej interwencji.
I teraz moje pytanie, czy 2,5 miesięczne dziecko powinno już samo trzymać główkę? Położony na brzuchu troche podnosi głowę ale woli wsadzić łapkę do buzi i ją gryźć niż podnieść się i coś oglądać.
Teraz sama nie wiem czy mam panikować że coś poważnego się dzieje czy tylko ta lekarka poprostu przesadziła. Ale minę miała taką jakby Maks miał jakąs poważną chorobę i miał być kaleką .
|
Antoś za tydzień kończy 4 miesiące i dopiero od może 2 tygodni trzyma sztywno głowę. Nie martwiłam się tym,każde dziecko jest inne,jedne szybciej inne później usztywniają się A to,że patrzy tylko na jedną stronę, mój miał kręcz szyi, też odwracał się głównie na prawo,a nie bardzo lubił na lewo,głowa mu zaraz jakby sama skręcała. Pediatra kazał nam kłaść go na przeciwległym boku do kręczu i samo ustąpiło W przeciwnym razie musielibyśmy pójść z nim na rehabilitację.
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------
Cytat:
Napisane przez kapukat
ja dzisiaj usiadlam ze zdumienia - mój syn usiadł, znaczy to nie można nazwać siadem, ale próbą usiądnięcia  co kolwiek teraz jest w zasięgu jego rąk to słuzy do tego żeby się podciągnąć i usiąść, bluzka, palec, cycek, co się da tylko złapać w dłoń 
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------
co do rozmiarów butów - noga w ciąży potrafi urosnąć o jeden rozmiar i tak czasami zostaje
|
Już gratulowałam Adasiowi 
Co do nogi... mi urosła tak o jeden rozmiar,wszystkie buty są na mnie za małe. Miałam 38,teraz mam 39... Krótko po porodzie w ciemno kupiłam sobie balerinki rozmiar 38 i są za małe. Masakra po prostu.
|