Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Suknia ślubna odpowiednia do figury
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-02, 16:31   #1
kasiakkk
Zadomowienie

Witam! Jest kilka watków o sukienkach, ale pomyślałam, ze warto założyć taki, w którym umieścimy (jak mi pomożecie) praktyczne wskazówki, dot. doboru sukni pod kątem figury panny młodej.

Na fotkach na ogół są same wysokie i szczupłe modelki, na których wszystko wyglada ładnie. Jednak kobiety są różne i nie każdemu wszystko pasuje. Sama mam problem z doborem sukienki

Jeśli macie jakieś rady - jak ukryć różne mankamenty figury, odpowiednim fasonem sukni, proszę podzielcie się ta wiedzą z tymi, którzy się na tym nie znają (czyli ze mną np. ).

fotki oczywiście mile widziane

Z góry dziękuje za pomoc i współpracę

Dobra nie wypowiadaja się sksperci, to ja napisze, to, co wyczytałam w razie czego poprawiajcie :
- niskie 'puszyste' dziewczyny powinny unikać szerokuch, księżniczkowatych sukienek, bo jeszcze bardziej skracaja sylwetkę. Dla nich bardziej wskazane są sukienki rybki;
- kobiety puszyste powinny się też strzec obcisłych gorsetów, z których się wylewa biust (albo cos jeszcze) i wbijajacych sie w ramiona rękawiczek;
- przy dużym biuscie nie wskazane są szerokie ramiaczka;
- szerokie pionowe kolorowe pasy na gorsecie pogrubiają;
- talię można sobie optycznie zwęzić dobierając odpowiedni gorset - najjlepiej zakończony w trójkącik

c.d.n.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-06-22 o 17:14
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując