Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy to prawda....
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-02, 16:56   #2
Mariti
Wtajemniczenie

Dot.: czy to prawda....

Cytat:
Napisane przez princess_m Pokaż wiadomość
chce przemalowac wloski na ciemny kolor tzn. jakis braz naturalnie jestem szatynka ale przez rok mialam robione pasemka odbarwiaczem czy czyms takim sama dokladnienie wiem. i teraz pytanie czy to prawda ze jesli na to nalozy sie farbe to pozniej jak stopniowo bedzie sie zmywac to moje wlosy moga byc rude?? kolezanki mowia ze tak ale ja sama nie wiem
Włosy rozjaśniane pozbawione zostały pigmentu, przez to barwnik farby nie ma się czego chwycić, to powowduje po pierwsze, że kolor chwya najpierw intensywniej ( barwnik wypełnia cały włos) po drugie przez pierwsze kilka farbowań farba szybciej schodzi. W trakcie jak farba się wymywa w naturalny sposób jej kolor staje się jaśniejszy. Jeśli więc nałozysz farbę, która zawiera w sobie ciepły barwnik ( wiele brązów, które wygladają na zimne takowy mają, dlatego trzeba wiedziec, który jest typowo zimny) ciepłe refleksy będą stopniowo wydobywac się na powierzchnię dlatego nakładając farbę np w odcieniu kasztan w trakcie zmywania się kolor może być bardzo ciepły, podchodzący pod rudy, gdyż ten odcień jest typowo ciepły.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując