Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dla pań wżących 75+ i chcących to zmienić raz na zawsze!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-20, 15:34   #37
abre90
Wtajemniczenie

Dot.: Dla pań wżących 75+ i chcących to zmienić raz na zawsze!

Cytat:
Napisane przez sunny_girl_ Pokaż wiadomość
jestes cudowna!
ja lubie wszystko! głównie własnie interesuja mnie przepisy na kolacje i obiady z tym, ze na kolacje nie chce przekraczac 200 kcal bo i tak postanowilam juz jesc o 20:00 zamiast 18:00
Jeżeli np w sałatce owocowej nie dodasz wszystkich owoców i zrezygnujesz ze śmietanki to będziesz miała nawet mniej niż 200
Ja ostatnio właśnie zamiast jeść różne kolacje, które mam rozpisane, tak się rozsmakowałam w sałatce owocowej, że ją wcinam non stop

to teraz obiady. Zacznę od tego co dziś jadłam czyli leczo
wieprzowina/surowa szynka zmielone 100g
marchewka
cukinia 100g (ale ja daję więcej, 100g to wg mnie za mało, a przecież ma tyle kalorii co kot napłakał...)
papryka 50
cebula
groszek 50g(5 łyżek)
Smażymy mięso na suchej patelni, dodajemy pokrojone składniki, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ja przyprawiam solą pieprzem majerankiem ostrą papryką, ale to wg uznania Do tego kromka chleba ciemnego
same leczo 323kcal
z pieczywem 405
(Ja zawsze szykuję na dwa dni więc mnożę wagę x2)

Risotto
4 łyżki suchego ryżu(wychodzi pół opakowania)
mała cebula
papryka 40
filet z kurczaka 100
pieczarki 60
oliwa 5
marchewka
pomidor
plasterek żółtego sera
pietruszka
bulion
opcjonalnie 20 wina

4 łyżki ryżu gotujemy w wywarze z bulionu. W tym czasie wszystko kroimy i podsmażamy na łyżeczce oliwy, w końcowym etapie smażenia wlewamy ryż z bulionem, można dolać wina do smaku i dusimy aż ryż wchłonie płyn.Pomidora dodajemy na koniec, przed podaniem dodajemy ser. Przyprawy według uznania
w sumie 287kcal

Dorsz pieczony z brokułami
dorsz filet 150
brokuły gotowane 200
ziemniaki z wody z koperkiem 200
Rybę solimy, pieprzymy, trochę cytryny. pierwsze 15/20minut pod przykryciem, kolejne 15/20 bez. Jeżeli Lubicie bez dodatków to ryba gotowa, jednak ja zalewam sosem. Po zdjęciu przykrycia zalewam roztrzepanym jajkiem z jogurtem naturalnym(na oko) koperkiem i przyprawami. Do tego brokuły i ziemniaki, dowolna surówka.
315kcal bez surówki
uf uf póki co tyle
20,4 kg na minusie
pierwszy cel osiągnięty!
aktualnie przejście na ustabilizowanie
ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze
abre90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując