Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-20, 16:01   #5218
201607180946
Konto usunięte

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
A jakiego pudru aktualnie używasz ?
Zgadzam się z Tobą odnośnie odżywania Też mam w planach zakup sokowirówki, bo niedługo zbankrutuje przez kupowanie Marwitów
Używam mieszanki Kryolanu, Almay, glinek i bambusowego, bardzo dobrze się sprawdza i w końcu mam idealnie dobrany kolor Mam też puder MySecret, ale jest trochę widoczny.

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
Wow,po prostu wow co ta dziewczyna zrobiła ze swoją twarzą (i to bez żadnych antybiotyków). W sumie to co mówi, ma sens(oglądałam filmik 6 sposobów na tłustą cerę): myć twarz max.1 raz dziennie zimną wodą, zmienić styl życia, zamiast kremu używać oleju(tylko boję się,że mnie zapcha ) . No i nie wyciskać pryszczy, ale to od paru tygodni praktykuję i rzeczywiście jest lepiej. Do tego odstawienie mleka, kawy, produktów sojowych - akurat z kawą to w sumie u mnie walka przesądzona,bo nie umiem bez niej żyć (a i tak nie jadam/nie piję dużo rzeczy określanych jako niezdrowe). Stosowanie zamiast kremu oleju / żelu z aloesu - chyba spróbuję. Mycie twarzy miodem: sama nie wiem Tylko zastanawia mnie- co jeśli znikną pryszcze a zostaną zaskórniki/wągry? Taki olej też miałby im pomóc czy maseczka z ogórka i cytryny? Bo walczę z tym od zawsze i teraz jako tako nie mam już wielkich syfów, ale cera i tak jest zanieczyszczona.
Też jestem pełna podziwu, mam nadzieję, że mi także w końcu uda się wygrać z trądzikiem Też lubię kawę i jem produkt sojowe, ale nie zauważyłam, żeby zaostrzało mi to trądzik. Niestety zdarza mi się wyciskać, to chyba na tle nerwowym, poza tym niektóre rzeczy po prostu musze usunąć mechanicznie, inaczej męczyłabym się z nimi bardzo długo. Ja z powodzeniem używam oleju zamiast kremu i mnie nie zapycha. Myślę, że trzeba przetestować na sobie, bo każda cera jest inna. Myślę też, że jak skóra się ureguluję, tzn. przestanie wytwarzać takie ilości łoju, to znikną też zaskórniki. Chyba po prostu trzeba sprawdzić samemu

Edytowane przez 201607180946
Czas edycji: 2012-08-20 o 16:11
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora