2012-08-20, 15:53
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
Napisane przez owieczka86
Kasia jak u mnie mały marudzi w dzień to staram się zorganizować mu jakoś czas bo u nas zdarza się że Filip marudzi bo się po prostu nudzi:-D wtedy daje mu jakieś "nowości" do zabawy czyli albo zabawkę schowana kilka dni wcześniej lub np.drewnianą łyżkę i garnuszek,gazetę do porwania...itp.zajmie się na jakiś czas...czasem dłuższy czasem krótszy ;-) a jeśli chodzi o noc to jak płacze w łóżku to najpierw aplikuje smoka,jak nie działa biorę do siebie i daje cyca,jak nadal płacze smaruje dziasła maścią przytulam i zażyczaj zasypia jeśli nie to bujam go w wózku a jak i to nie pomaga to mam przed☠☠☠ane ;-) - nie ma spania jest zabawa...albo wkładam go do łóżeczka i przyszpiam na chwilę albo go ubieram i sadzam na podłogę do zabawek i ja się na dywan kładę jest szansa że się zdrzemne;-) niestety nic nie poradzę innego u nas pobudki i marudzenie zazwyczaj zaczyna się koło 5-6 rano...
Fifi pomoczył dupkę w basenie teraz pić i mam nadzieję że drzemka :-D
|
też bym pomoczyła dupke w basenie
Owieczko do mnie pisałąś?? jesli tak to wypowiadam sie u nas w dzien wiadomo raz lepiej raz gorzej ale da sie dziecko zająć, spoko, czasem wiadomo rece przy ziemi ale wszystko jest do zniesienia, o 19 kąpiel mleczko i grzecznie zasypia i tak sobie spi do 23-24 i wtedy sie zaczyna jazda;/ ja tez probuje zawsze od smoka, potem woda iz nowu smok, jak nie skutkuje to na rece i troche ponosic ale wtedy pzrewaznie zaczyna sie juz mega płacz (bo można sie pozalić skoro mama juz wzieła zartuje ale nie wiem jak to tłumaczyc) w ostatecznosci cyc (chce juz odstawić, wiec staram sie karmić max 2 razy w nocy;/ a;e dzis było 3 bo juz sił nie miałam)przy cycu przewaznie usypia albo chociaz sie uspakaja. aaa no zelem tez smaruje gdzies zanim dam smoka po raz kolejny, tylko u nas ten zel nie skutkuje;/
jakos mi sie cieżko pogodzic z ta sytuacja on wczesniej tak pieknie spał
|
|
|