Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wesele bez dzieci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-20, 15:55   #31
improve
Raczkowanie

Dot.: Wesele bez dzieci

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
nic w tym polskości nie maa. najzwyczajniej w świecie chodzi o to, że dziecko to także człowiek, tyle że z mniejszym doświadczeniem. jeśli para młoda nie życzy sobie dzieci na weselu to wymagają zrozumienia, ale sami nie rozumieją często, że ta osoba, której sobie nie życzą to największa miłość i sens życia innego człowieka- bo dla każdego rodzica dziecko TYM właśnie jest także wymagając zrozumienia sami je okazujcie.

Zgadzam sie w stu procentach. Sama nie mam dzieci ale i tak uważam, że wesele to impreza rodzinna, jedna z niewielu okazji, gdy cała rodzina może spotkać się razem, czasem dopiero co zobaczyć/poznać nowego malucha, członka rodziny. Poza tym dziecko to też człowiek i trzeba mu pokazać różne rzeczy i różne zwyczaje. Co innego jeśli dziecko nie chce i co innego jeśli to rodzice zadecydują, że wolą przyjść bez dzieci. Ale zaproszenie bez dzieci jest zupełnie sprzeczne z moją definicją wesela, które wg mnie jest czymś bardzo rodzinnym, łączącym i rodziny i pokolenia. I zdecydowanie nie jest imprezą tylko dla dorosłych. Moja opinia
improve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując