Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - staraczki tarczycowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-20, 16:59   #58
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: staraczki tarczycowe

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Bajka - musisz zrobić następujące badania: TSH, fT3, fT4, aTPO i aTG oraz USG tarczycy. Z tym pakiecikiem idziesz do lekarza. Jeżeli powie, że Twoje wyniki są dobre, to należy zmienić lekarza a poważnie to nic się nie martw, ja mam dwójkę dzieci, wszystko jest ok, tylko trzeba wiedzieć o niedoczynności/Hashi i pilnować wyników przed, w trakcie i bardzo ważne - w ciągu 12 miesięcy po porodzie ze względu na możliwość poporodowego zapalenia tarczycy. A zamiast bromka poproś o dostinex - ja nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych po nim, a po bromergonie to różnie bywa - większość dziewczyn bardzo źle się czuje, zresztą moja gin od razu mi dała dostinex, bo jednak to lek nowej generacji.
Ja też miałam przed pierwszym dzieckiem masakrę prolaktynową, a w ciągu 1 miesiąca miałam wszystko ustawione, po 2 miesiącach byłam w upragnionej ciąży, więc naprawdę się da! drugi dzieć też w drugim cyklu starań ale już bez problemów z prolaktyną, bo u mnie była od wysokiego TSH i sama spadła, jak tylko spadło TSH.
bardzo dziekuje ci za odpowiedz jutro ide robic badania, bo dzisiaj nie zdarzylam i pocalowalam klamke :/ a jeszcze mam takie pytanie, czy isc od razu do endo czy do gina ? czy to zalezy od wynikow? jak wszystko okaze sie ok, to tylko w zwiazku z prolaktyna isc do gina ustalic leczenie czy mimo wszystko do edno ? siedze i mysle o tym dziadostwie :/ zaczynam sobie wkrecac gruczolaka przysadki, bo glowa mnie boli ostatnio dosyc czesto, ale nie wiem czy juz sobie przypadkiem nie wkrecam czytalam ze jesli prolaktyna bardzo skacze po MTC to raczej jest to czynnosciowa - i taka mam nadzieje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując