Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Cytat:
Napisane przez Alexanderka91
Jak mi się świetnie uczy o tej godzinie słowackiego  . Szkoda, ze w roku akademickim nie będę mogła sobie na to pozwolić 
|
o rany czyli nie jestem jedyna która lubi się uczyć o takich godzinach a mnie tu za jakiegoś cyborga mają no!
Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko
Mnie kiedyś korepetytorka katowała angielskimi nagraniami..jakiegoś Francuza. Moja znajoma na kursie angielskiego trafiła na lektorkę z Hiszpanii i też na początku nie mogła zrozumieć przez jej akcent. Jednak pamiętajcie, żeby mimo wszystko więcej słuchać native'ów żeby nie skończyć tak jak żona mojego kuzyna która ma w angielskim...nigeryjski akcent 
|
z tym akcentem to nie do końca tak jest, ja od lat godzinami słucham angielskiego z francuskim akcentem i zawsze słyszę, że mam piękny amerykański akcent
Cytat:
Napisane przez Tygrryska
chociaz pewnie lepiej sobie znalezc na internecie jakies artykuly o interesujacej nas tematyce.. tylko wiadomo, nie zawsze sie chce  a tak gazetka gotowa plus jeszcze niektore slowka wytlumaczone 
|
hehe no niby tak, choć jednak taka gazetka to uproszczone słownictwo. Ja lubię się rzucać na głęboką wodę i sięgam po normalne artykuły, często też o tematyce z kosmosu, kontakt z takim żywym, nieuproszczonym językiem wiele mi daje 
Cytat:
Napisane przez Maguda_
A, Undziaku, mój mistrzu, dziękuję  
|
zawsze do usług