Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-20, 17:32   #2613
Undercia
Imperatorowa Undi I

Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

Cytat:
Napisane przez Alexanderka91 Pokaż wiadomość
Jak mi się świetnie uczy o tej godzinie słowackiego . Szkoda, ze w roku akademickim nie będę mogła sobie na to pozwolić
o rany czyli nie jestem jedyna która lubi się uczyć o takich godzinach a mnie tu za jakiegoś cyborga mają no!

Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko Pokaż wiadomość
Mnie kiedyś korepetytorka katowała angielskimi nagraniami..jakiegoś Francuza. Moja znajoma na kursie angielskiego trafiła na lektorkę z Hiszpanii i też na początku nie mogła zrozumieć przez jej akcent. Jednak pamiętajcie, żeby mimo wszystko więcej słuchać native'ów żeby nie skończyć tak jak żona mojego kuzyna która ma w angielskim...nigeryjski akcent
z tym akcentem to nie do końca tak jest, ja od lat godzinami słucham angielskiego z francuskim akcentem i zawsze słyszę, że mam piękny amerykański akcent

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
chociaz pewnie lepiej sobie znalezc na internecie jakies artykuly o interesujacej nas tematyce.. tylko wiadomo, nie zawsze sie chce a tak gazetka gotowa plus jeszcze niektore slowka wytlumaczone
hehe no niby tak, choć jednak taka gazetka to uproszczone słownictwo. Ja lubię się rzucać na głęboką wodę i sięgam po normalne artykuły, często też o tematyce z kosmosu, kontakt z takim żywym, nieuproszczonym językiem wiele mi daje

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
A, Undziaku, mój mistrzu, dziękuję
zawsze do usług

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora