Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-21, 22:46   #181
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Też proszę o dopisanie do listy staraczek, później podam wszystko co trzeba, bo piszę na szybko - w pracy jestem :/
Robiłam test niedawno za namową koleżanki no i.. negatywny.. Bardzo się rozczarowałam, aż się prawie popłakałam, ale cóż zrobić.. Jedynie czekać na okres i zacząć kolejny cykl starań.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jestem!
Jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie
tak długo bo korki i poczekalnia, bo ja mam wizyty w poradni w szpitalu
No więc mój dzidziol urósł przez 2 tyg dokładnie tyle ile miał urosnąć bo ostatnio było 6t4d a teraz jest 8t4d aaaaaaaaaa jestem mamą i on jest w moim brzuchu, nie wierzę !!!!
ale była chwila grozy gdy lekarz zaczął patrzeć hmm 6 tydzien? o mój Boże.. już wiedziałam, błagałam Boga tylko nie to.. ostatnio powiedział (5 tydzień w 8 tyg) a ja mówie nie... ma być 8 ostatnio był 6...
przybliżył.. mina surowa, "a! zgadza się! Jest 8 i nawet 4 dni" no to mówie "idealny" MAM IDEALNE DZIECKO DZIEWCZYNY !!!!!
całe 1,90cm ale mówie że ma metr dziewiędziesiąt
i oprocz TŻ który czekał w poczekalni, oczywiście jesteście pierwsze którym to ogłaszam
Lunka, cudowne wieści. Z napięciem czytałam kolejne posty i czekałam na Twój. Strasznie się cieszę, że z maleństwem ok
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Maru-myśl pozytywnie, na pewno trafiliście w TEN dzień
A powiedz mi jak ginka robi zwykłe USG to ona widzi czy owulacja była lub,że się zbliża?

Ja idę w środę do ginki.. zobaczymy co z tą torbielką i jak skomentuje wyniki badań...
Dzastin, trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
No i dziewczynki u mnie dupa. Dostałam okres.. =
przykro mi
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja powinnam jutro dostać @ a zamiast tego mam duzo białego śluzu..jestem przerażona!
koocur, spokojnie Czekaj cierpliwie na rozwój sytuacji. Wiem... łatwo mówic
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Czasem się dziwię ile wy umiecie tu napisać w ciągu pół dnia

No więc ja już była u gin,niestety nie mam zdjęcia pęcherzyka bo jej uciekał i nie mogła zrobić zdjęcia.Ale ciąża jest na 100% dostałam milion badań do zrobienia,zakaz pracowania i duphaston mam brać.Następna wizyta 3 września czyli mniej więcej 6/7 tydzień może coś już tam będzie widać konkretniejszego

A tymczasem staram się pozytywnie myśleć i nie schizować.To moja pierwsza ciąża i nie wiem jeszcze co i jak.
mooonis, gratulacje! Nie zdążyłam w poprzedniej częśći Ci pogratulowac
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jeju jak sobie przypomne wczorajszy dzień... i to "6 tydzień?" "nie ma być 8" - normalnie serce mi stanęło, była pewna że znów to samo, a tu takie wielkie szczęście jeszcze nie mogłam uwierzyć, wogole nie nastawiałam się że zobacze głowkę, rączki tylko raczej jak zawsze rozmazaną plamke. Najlepiej jak mi pokazywał jak serduszko bije, i chyba z 3 razy go pytałam "ale bije? Widzi Pan że bije?" chociaż widziałam na własne oczy
a no i zrobiłam wczoraj badania tarczycy bo trzeba po 4 tyg leczenia i TSH z 7,710 zleciało mi do 1,650 także jest już w normie i nie muszę się o to martwić
Ale oczywiście wymyśliłam coś innego bo na tym zdjęciu dzidziuś jest przy wejściu do macicy więc zaczęłam sobie wkręcać że jest "nisko osadzony" i czemu mi lekarz nie powiedział skoro wtedy trzeba leżeć. Ale patrząc na poprzednie zdjęcie to był wysoko więc teraz chyba poprostu już umie się przemieszczać co o tym myślicie? Bo skoro na początku kiedy się nie przemieszał byl u góry to chyba tam się umiejscowił ?

Wkurzyłam się bo nie wszystko mi zacytowało i musze jeszcze raz
Lunka, tylko bez wkrętek Wszystko jest dobrze Gdyby coś było nie tak, to by Ci gin powiedział
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zrobilam test..jedna krecha...ide do dentysty..
zle zrób mimo wszytko test jutro rano
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Doszło dużo nowych dziewczyn a stare gdzieś pouciekały:P

Kwitka,Mokka- heeeloł?
Melduję się Jak włączylam dzis kompa, to się ucieszyłam, że tylko 2 strony naskrobałyście. Doleciałam do końca, chce cytować i odpowiadać a tu zonk Koniec wątku A w 2 części już 6 stron!! Ale pędzicie. Dwie godziny czytałam Ale przeczytalam

Dzastin, poproszę o dopisanie do listy - tp 21.03.2012