Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Profesjonalny dobór pomadki - gdzie w Krakowie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-22, 17:20   #2
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Profesjonalny dobór pomadki - gdzie w Krakowie?

Cytat:
Napisane przez stellla Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, że onlinowe nikt mi pomadki nie dobierze, dlatego pytanie - czy możecie polecić jakąś drogerię, w której mogłabym liczyć na dobór odpowiedniej dla mnie pomadki?

Gdyby jednak ktoś bardzo chciał mi pomóc onlinowo to: mam brązowe włosy, ciemną, wyraźną oprawę oczu, chociaż typ urody delikatny, cerę chyba jaśniejszą niż polski standard, raczej chłodny odcień, usta pełne, w naturalnym kolorze średniego różu, oczy szaro-niebieskie. Z lewnistwa mój makijaż ogranicza się do tuszu, czasem eyelinera (jak mam mniejszego lenia i więcej czasu), twarz w zależności od stanu (podkład, korektor, puder sypki, róż, bronzer).

Wydaje mi się, że w "nudach" wyglądam mdło. Nie lubię pomadek i błyszczków perłowych, brokatowe mogą być. Nie trafiłam do tej pory na żadną pomadkę w odcieniach brązu, w której bym się dobrze czuła. Klasyczne róże też ciężko. Ale nie mogę powiedzieć jednoznacznie: jasne czy ciemne, chłodne czy ciepłe, intensywne czy zgaszone - wszystko w zależności od konkretnego koloru. Dobrze się czułam zarówno w ciepłych pastelowych morelowych odcieniach po żywe makowe, jak i w chłodnych zgaszonych malinowych czy mocnych burgundowych.
1. Bez zdjęć nie da rady.

2. Nic dziwnego, w brązach wyglądają dobrze raczej ciemnoskóre osoby. Na jasnoskórych wygląda bardzo nienaturalnie, chyba że jest mało kryjący i na czerwonych ustach wypada mniej brązowy.

3. Skoro znalazłaś kilka odcieni, które ci pasowały, to o co chodzi?
Nie ma jednego idealnego koloru pomadki, każdemu pasuje wiele różnych odcieni. Z tych, które ci pasują wybierasz taki, na który aktualnie masz ochotę, który jest modny, lub który pasuje ci do jakiegoś stroju. Albo odwrotnie - szukasz konkretnego efektu i wybierasz z możliwych odcieni taki, w którym ci ładnie. To wszystko. W dzisiejszych czasach pomadka nie jest obowiązkową częścią makijażu, więc nie ma problemu.