Doszłam do wniosku, że onlinowe nikt mi pomadki nie dobierze, dlatego pytanie - czy możecie polecić jakąś drogerię, w której mogłabym liczyć na dobór odpowiedniej dla mnie pomadki?
Gdyby jednak ktoś bardzo chciał mi pomóc onlinowo

to: mam brązowe włosy, ciemną, wyraźną oprawę oczu, chociaż typ urody delikatny, cerę chyba jaśniejszą niż polski standard, raczej chłodny odcień, usta pełne, w naturalnym kolorze średniego różu, oczy szaro-niebieskie. Z lewnistwa

mój makijaż ogranicza się do tuszu, czasem eyelinera (jak mam mniejszego lenia i więcej czasu), twarz w zależności od stanu (podkład, korektor, puder sypki, róż, bronzer).
Wydaje mi się, że w "nudach" wyglądam mdło. Nie lubię pomadek i błyszczków perłowych, brokatowe mogą być. Nie trafiłam do tej pory na żadną pomadkę w odcieniach brązu, w której bym się dobrze czuła. Klasyczne róże też ciężko. Ale nie mogę powiedzieć jednoznacznie: jasne czy ciemne, chłodne czy ciepłe, intensywne czy zgaszone - wszystko w zależności od konkretnego koloru. Dobrze się czułam zarówno w ciepłych pastelowych morelowych odcieniach po żywe makowe, jak i w chłodnych zgaszonych malinowych czy mocnych burgundowych.