|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI
Cytat:
Napisane przez Llorandare
W ogole to mam ochote sobie w leb strzelic 
Sluchajcie. Pisalam w ostatnim poscie o Birchboxie, ze przyslali mi probki szamponu i odzywki Shu Uemura. Na jeden raz, oczywiscie, nawet nie travel size. Ale do rzeczy. Szampon i odzywka kosztuja odpowiednio 48 i 68 dolarow!
Uzylam wczoraj i wlosy mam piekne jak malo kiedy 
|
Może poszukaj na ebayu? czasem trafiają się fajne okazje 
Cytat:
Napisane przez Sondrina
A niektórzy czytają, ale i tak nie komentują. Być może nie mają nic odkrywczego do napisania  Znam ludzi, którzy komunikują się tylko wtedy, gdy uważają to za sensowne. Gdy się z czymś zgadzają, to o tym nie mówią/nie piszą. Wystarczy popatrzeć na Wizażu, ile osób ma konta, ile podczytuje dany wątek, ale nic w nim nie pisze 
|
Ja własnie tak mam. Jesli mój komentarz ma byc kolejnym z rzędu, w którym będzie napisane - ale pięknie, wspaniale, cudownie itp [bo takie mam odczucia oglądając np. makijaż], albo: ładny kolor... - to sobie odpuszczam 
Cytat:
Napisane przez trustmyself
Ale też nie widzę sensu reklamowania konkursu jako dla amatorek, skoro wybrali większość osób, które zajmują się tym zawodowo (a już w ogóle nie rozumiem tego, że jedna zabiera ze sobą własną modelkę, bo to jest nie fair w stosunku do pozostałych uczestniczek, które nie mają takiej możliwości i mają tylko nadzieję, że przypisana im modelka będzie miała plastyczną buzię). Te dziewczyny mają za sobą oprócz szkół, lata praktyki, sesje dla uznanych fotografów, również komercyjne, malują do prestiżowych pokazów mody (jak np. Kupisza) oraz na różne eventy (jak np. Playboy), a także wygrywają ogólnopolskie konkursy. Patrząc na mnie, osobę bez wykształcenia w tym kierunku, która uczy się obserwując i eksperymentując, a od czasu do czasu maluje również znajome to jest niezła przepaść. I chociaż mam w sobie wiele pasji i kreatywności, to pod względem technicznym one totalnie mnie wyprzedzają. Choć ogółem patrząc na ich prace, to nie jest to nic, z czym ja bym sobie nie poradziła, ani sama nie potrafiła zrobić.
|
Tak się zastanawiam nad tym i może po prostu komisja konkursowa była na tyle leniwa, że nie sprawdzała kwalifikacji dziewczyn zgłaszających się [w sumie ile to by było roboty, tak każdego sprawdzić, a i wyniki nie zawsze miarodajne], tylko polecieli po najprostszej linii oporu czyli oceniali jedynie dostarczony materiał zdjęciowy?
A jak było to określone w regulaminie konkursu? Był punkt jasno mówiący o tym, że osoby z danym wykształceniem czy pracujące w zawodzie nie mogą uczestniczyć?
Cytat:
Napisane przez Selfish Girl
Czarna jest zdania, że jak inni kradną to ona też może..
Zabije kogoś bo on też zabija ...
Wykształcona .. przyszła prawniczka.
Zablokowała mnie plus wywaliła komentarze.
Dziewczyny UWAŻAJCIE bo wg wielkiej prawniczki nasze zdjęcia mogą być używane BEZPRAWNIE bez żadnych konsekwencji... 
|

Cytat:
Napisane przez zyskowa
Skoro mowa o własnych kącikach to ja bym chciała taki:
|

Uwielbiam takie szafy wbudowane 
Musze pomyśleć nad podobnym rozwiązaniem, kiedy będę się przeprowadzać