Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - staraczki tarczycowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-23, 09:59   #77
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: staraczki tarczycowe

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
No właśnie się zastanawiam nad suplementem, dr ginekolog dał mi ulotkę Femibionu po tym jak zapytałam go o wit. A, bo nie wiem czy mogę brać - niedobór szkodzi, a nadmiar też, a ja nie znam poziomu wit. A w swoim organizmie i nie za bardzo można to zbadać niby
Odnośnie fT4 to jak zdaje się pisałam wcześniej - miałam raz w szpitalu badany tegoż poziom i było ok i zapewne dlatego już mi tego nie bada, choć raz CHYBA zleciła zbadanie już jakoś pod koniec 2011 lub na początku 2012r. , niestety nie mam tego wyniku, widocznie został u niej, albo mam urojenie Przy najbliższej wizycie rozmówię się z nią na temat tego fT4 i jodu
ps. Dobrze wiedzieć, że zalecany jest aż taki odstęp czasu pomiędzy euthyroxem, a suplementami , nie miałam pojęcia, dziękuję za cynk

Wiesz co, to dziwne, że ona Ci bada TSH, jak nie bada fT4, bo fT4 zmienia się najszybciej no i jest najważniejsze dla dziecka
Nie wiem, co byś musiała jeść i ile w naturalnej postaci, żebyś sobie przedawkowała wit. A, zapewniam Cię, że masz znacznie większą szansę na niedobór, niż przedawkowanie poza tym w suplementach wit. A zawsze występuje w formie nieszkodliwego betakarotenu, a nie czystej wit. A!!!!! Więc spokojnie możesz brać. Nie wymyślaj sztucznych problemów, tylko marsz do apteki, prędzej zrobisz sobie krzywdę nie przyjmując suplementu, niż go przyjmując. W dzisiejszych czasach, przy takim stopniu wyjałowienia pożywienia to po prostu konieczność. chyba że mieszkasz na wsi, masz swoje owoce, warzywa, staw rybny, dostęp do ryb morskich z własnej przystani i kury biegające po obejściu :, i własnoręcznie to wszystko przetwarzasz, wtedy wiesz, co jesz ale moja endo mimo wszystko uważa, że w naszej szerokości geograficznej gleby są bardzo ubogie w jod, więc jest to niemożliwe!!! żeby dostarczyć dziennie 200mg jodu z pożywienia, a tyle w ciąży potrzebuje Twoje dziecko. I nie jestem przedstawicielem koncernu farmaceutycznego
A o odstępie między Euthyroxem a innymi lekami jest napisane w ulotce

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:05
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując