Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-23, 14:03   #2562
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

dzień dobry
za nami kolejna nocka .. dość spokojnie było tylko brzuszek dalej się pręży ...

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hhej dziewczynki
witam sie z samego rana.nam dzis 40 tydzien sie zaczyna:party :,i mam nadzieje,ze ostatni

za ostatni tydzień tak ?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
To już 40tc

Na 10tą KTG

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dzieczynki a jak są pakowane 1 z Dady?ile sztuk jest w opakowaniu?
.

ja wolę pampersy 1 wychodzą taniej niż dada

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie z rana
Zaraz zabieram się do nadrabiania - zdam tylko relację z wczorajszej wizyty:
Julka pozostała Julką Mamy 36 tydzień i 4 dzień - więc według mojego lekarza możemy już spokojnie rodzić.
Mała waży 2973 gram, główkę i brzuszek wymiarowo ma na 40 tydzień, a nogi są długie i lekarz nie jest już w stanie zmierzyć ich długości.
Ilość wód ok, łożysko też ok.
Główka jest już dość nisko więc mogę odczuwać napieranie na cipkę i może to spowodować, że urodzimy przed terminem. Choć równie dobrze możemy urodzić po terminie, bo dzidzia jest długa i dlatego główkę ma nisko, bo się nie mieści.
Następna wizyta 12 września.
Dziękuję za wszystkie kciuki

piękne wieści !
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Wiadomość od Colds
Cala noc przelezalam pod ktg. Skurcze byly ale ustapily. Teraz tez. Ponoc dlatego ze dostalam cos na nerke bo faktycznie ona do teraz nie boli.
Ale pekl pechcerz i saczyly sie wody o czym nie mialam pojecia. Wiec dostane oxy.

Melcia dzisiaj sie urodzi AAAAAAAAAAAAAAAAAA
.

trzymamy z całych sił!

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wrześniowo/październikowe Mamusie i sama się do tego grona dopisuję, z terminem porodu na 6 października

Mam pytanie, a nie chciałam zakładać nowego wątku... Czy któraś z Was miała może zielonkawą wydzielinę w ciąży? Jutro zaczynam 35 tydzień, a od wczoraj zauważyłam dziwne zielone coś na majtkach ;/ wizytę mam dopiero 4 września, a na Izbę Przyjęć niechętna jestem ,żeby jechać bo zawsze jak byłam to spotkałam się ze strasznie olewającymi i niemiłymi lekarzami ;/
Boję się, że mojemu maluszkowi może coś się stać... Może ktoś coś poradzi?

Pozdrawiam serdecznie

wybrałabym się jak najszybciej na IP nie ma na co czekać niech sprawdzą co to jest ...

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej dziolchy! Ja już na porodowce, od 2:30 miałam skurcze a o 6:30 przyjechaliśmy do szpitala i już zostałam, bo skurcze co 3min i rozwarcie na 4cm. Właśnie zaczęłam korzystać z gas and air, bo już troszku boli... Troszkę bardzo w zasadzie

kolejny dzidziuś będzie powitany !!!

odpisuję chyba od 11 ... i nie mam jak odpisać ehh

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dzięki wielkie za wsparcie.
Ja już więcej do tego szpitala chyba nie pojade, już nie chodzi o to że odsyłają ale o to w jaki sposób, ja rozumiem że skurcze co 7 minut to jest jeszcze zasadniczo nic bo mogą przerodzić się w porodowe a mogą też i zaniknąć, ale teksty typu "nie mamy miejsc więc gdyby się coś mocniej zaczeło rozkręcać to proszę przyjechać dopiero jak już z bólu nie da się wytrzymać bo szybko musimy zwalniać łóżka porodowe" no to wróciłam.

i tak sobie kurcze myślę, że jeśli zacznę czuć że to może być już tuż tuż to pojade do tego szpitala w którym jest Maggie, rodziłam tam dziewczynki i choć niezbyt miło wspominam to chyba wole już się przemżeczyć z nieprzyjemnymi położnymi niż drżeć o to czy dojadę do szpitala jeśli będę czekać do samego końca.

Trzymam kciukasy również za Spioszkę!!
no ja pitolę! co to ma być? kpina !
Sojeczko chyba słuszna decyzję podejmujesz bo ja nie czułabym się bezpiecznie w takim miejscu gdzie - proszę przyjść jak będzie bardziej boleć phiii

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Sms od Colds :

No u mnie musieli odłączyc oxy, bo Mała zle na nie reagowała . W ogole nie odczuwałam skurczy.Nawet takich powyżej 100..przed chwilą przebili mi pęcherz.

może teraz pójdzie szybciej .. chociaż mi 13h zajął poród od odejścia wód a bóle dopiero około 11 sie takie mocniejsze pojawiły :\
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora