Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - PRACA- znowu na temat jej szukania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-04, 13:15   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: PRACA- znowu na temat jej szukania

Cytat:
Napisane przez kana5 Pokaż wiadomość
Jestem z Warszawy i teoretycznie tu nie powinno być ze znalezieniem pracy problemu, a ja wysłałam już ze 20 CV i nic. Nawet żadnego zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną.
Jestem na V roku ochrony środowiska i wbrew temu co „głoszą” w prasie i TV ofert pracy w moim zawodzie nie ma. A jeżeli już się pojawiają, to szukają specjalisty, bądź kogoś po Politechnice z tytułem inżyniera.
Staram się o pracę sekretarki/asystentki. Mam doświadczenie, angielski na poziomie CAE. Czyli niby spełniam wszystkie wymagania. Ale mam wrażenie, że na te stanowiska szukają osób po ekonomii, zarządzaniu, prawie. Koleżanka (studentka prawa) bez problemu dostała pracę sekretarki, bo stwierdzili, że ktoś po tym kierunku może im się przydać.
Myślę o studiach podyplomowych z jakiejś innej dziedziny, ale najpierw muszę znaleźć pracę.
Zastanawiałam się nad praktykami, ale z jakiej racji mieliby przyjąć kogoś po ochronie środowiska na praktykę np. do agencji marketingowej?
Dziwię się,że po ochronie środowiska chcesz pracować jako sekretarka.

Czyli 4 lata w plecy (albo i 5 nawet) -nie lepiej było iść od razu na administrację i zarządzanie ?

O pracę sekretarki/asystentki można się starać praktycznie po maturze .
Szkoda takiego dobrego zawodu na parzenie herbatek dla szefa.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując