2012-08-24, 14:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Podróz pociągiem do Wrocławia i kilka pytań dot miasta ;)
Witam, jako że mamy ostatnie dni wakacji a że jeszcze nigdzien ie byłem postanowilem się wybrać i zabrać siostrę do Wrocławia.
Wiem że zostało mało czasu ale trafiła się fajna okazja z noclegiem więc te 3 dni [wiem że troche mało] możemy spędzic.
W zwiazku z tym mam kilka pytan dot. samego Wrocławia jak i podróży :
- szukałem i znalazłem pociąg do Wrocławia tlk w którym wagony są bezprzedziałowe moze ktos mnie naprowadzić na czym to polega ?
Czy to będzie tak że kto pierwszy wsiadzie ten siedzi a reszta stoi ? ;D
- Jak jest z bezpieczeństwem w pociagach? Radio, tv, troche straszy że zabijają, kradną czyli jak wszedzie niby. O czym pamiętać? Nie zasypiac, ograniczone zaufanie wiadome cos jeszcze?
Dodam że szukałem tak żebysmy nie musieli jechać w nocy jedynie co to do Wroc. mamy wyjazd koło 5 więc spoko chyba powrót na wieczór koło 23 
- Słyszałem ze odcinek w rejonach Katowic nie cieszy się popularnością tzn. ponoć najwięcej kradzieży, bójek, dresiarzy itp.
No to może narazie tyle z tych strasznych pytań, a teraz pyt. o Wrocław
Co warto zwiedzic? Na pewno rynek, jakies muzeum coby ta podróż miała jakis charakter edukacyjny dla siostry ;D
Gdzie warto się wybrać na dobry i tani obiad, podwieczorek?
Zależy mi na tym aby to było w miarę tanie wakacje wiec wszelkie wskazówki co i jak z chęcia przyjmę;P
O jeszcze jedno jezeli kupuje bilet na 48h to moge nim jeżdzić od skasowania przez dany okres wszystkimi autobusami i tramwajami pospieszne, nocne te zwykłe?
Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2012-08-24 o 14:30
|
|
|