Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farbowanie henną - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-24, 17:59   #567
semila
Przyczajenie

GG do semila
Dot.: Farbowanie henną - część III

Cześć wiżażanki
Po wielu latach rozjaśniania pasemek u fryzjera, zfarbowałam cały łepek na blond i tak może z dwa razy farbami loreala ale potem coś mi stukneło i postanowiłam zmienić kolor włosów na ciemny. Przechodziłam od jakiś pralin, orzechów laskowych do ciemnego brązu, który i tak się spłukiwał (wiem, że to problem wielu rozjaśnianych ale i nie tylko) wreszcie przyszłam po rozum do głowy i zakupiłam farby khadi. Mam kolor czarny i ciemny brąz. Chcę uzyskać bardzo bardzo ciemny brąz więc sobie wymyśliłam, że zmieszam je pół na pół lub 2/5 do 3/5. Tylko mam pytanie na szybko.. czy mogę dodać do rozmieszania proszku oprócz wody trochę odżywki WAX`a z henną? w jakiej proporcji? Słyszałam, że włosy po hennie ślnią ale również są wysuszone - często mi się robi siano więc chciałabym tego uniknąć. Czy jakieś zioło jak pokrzywa kolidujez henną?
Jeśli któreś z ekspertek będzie się chciało odpowiedzieć na mojego posta będę bardzo wdzięczna. Może też podrzuci mi jakiś pare żelaznych zasad co do farbowania a i podpowie czego unikać.
pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez semila
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:09
semila jest offline Zgłoś do moderatora