2012-08-25, 11:09
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażowe pierworódki :)
Cytat:
Napisane przez Neipys
No właśnie ta swoboda chyba jest ważna, choć lewatywa to chyba nic przyjemnego - musze się dowiedzieć, jak to jest u nas w szpitalu.
Dobrze, że siostra Wam odstąpiła termin, choć szkoda, że w takich okolicznościach. Dziecko będzie juz duże, wspaniała uroczystość 
U nas robią hurtem w parafii kilka chrztów w którąś niedzielę miesiąca, miałam plan, żeby robić na święta, ale jeśli będę prosić np. przyjaciół., to nie chcę im psuć planów swiątecznego spotkania z rodzinami. Pewnie jakoś wcześniej spróbujemy. Tylko się zastanawiam, gdzie - czy w mieszkaniu dla najbliższej rodziny, czy może w lokalu na maks. 30 osób.
|
nie wiem jaki macie budżet, ale ja robiłabym zdecydowanie w lokalu. Wiem po naszym cywilnym. Chcieliśmy robić w domu na 25 osób, ale jak zliczyliśmy wszystko, to postanowiliśmy robić w lokalu. I nie ma tyle roboty, można zająć się sobą, a nie ciągle biegać z kuchni do salonu, sprzątać itp my wesele po cywilnym robiliśmy w lokalu, wyszło 110zł za osobę. Wszyscy byli mega najedzeni - najpierw dwudaniowy obiad (i maaasa mięska), potem kawa, ciasta, przystawki, tort, i dwie kolacje jedzenie wyniosło nas to troszkę drożej niż by wyszło w domu, ale w sumie licząc jeszcze przygotowania - ugotować trzeba, a trochę by tego było, do tego zmywanie itp... to wyszło praktycznie tyle samo
|
|
|