Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-28, 11:18   #2167
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez AshleyPeace Pokaż wiadomość
mam pytanie dotyczące języka arabskiego. od października zaczynam się uczyć arabskiego, a dokładnie dialektu egipskiego. czy to znaczy, że np w ZEA już się nie dogadam z mieszkańcami?

na czym polegają te dialekty? gdzieś przeczytałam, że występują one tylko w mowie, a w piśmie arabski jest wszędzie taki sam. jak to w końcu jest?

Litery Arabskie są takie same ale dialekty Języka Arabskiego różnią od siebie.

Dialekt Egipski jest dość popularny ze względu na najwiekszą liczebność tego narodu z świecie Arabskim, ale też dlatego że kinematografia Egipska jest ogólnie tutaj znana i oglądana od bardzo wielu lat.

Mówiąc skrótowo, jeśli nauczysz się władać dialektem Egipskim to wiekszość ludzi Cię zrozumie i może odpowie podobnym dialektem.

Najbardziej różny jest dialekt Marokański.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Tomik Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,

Na wstępie chciałbym pozdrowić i podziękować wszystkim za ten wątek na forum i podtrzymywanie go. Stał się on jednym z glównych źrodeł informacji o UAE.

Na początku tego tygodnia otrzymałem oficjalne potwierdzenie mojego przylotu do Abu Dhabi w sierpniu . Mam nadzieje, że dacie się namowić jak już będę na miejscu na kawę albo coś zimnego i popowiadacie trochę o swoich doświadczeniach w UAE a wszczegolności o Abu Dhabi.

Pozdrawiam
T
Witaj Tomik!

Daj znać, gdzie się podziewasz i czy masz ochote na kawę czy zimne piwo?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bogotta Pokaż wiadomość
czy moglybysmy jakos zagotowac ten watek hihihihi Eva do roboty -jakis kontrowersyjny temacik do podyskutowania
jak mi braluje twojego ostrego jezyka ,,,
Cześć Piękna Bogotta!!!

Zadzwoń

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2012-08-28 o 11:16
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując