2012-08-28, 12:02
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lublin i okolice-Stomatolog-bardzo proszę o opinie. Pomocy!
Cytat:
Napisane przez paolaa07
Hej! To zależy jaki masz naprawdę problem z zębami? Piszesz bardzo ogólnie. Ja jestem z Lublina, jeśli masz do wyrwania/chirurgicznego wycięcia np. którąś z 8 to TYLKO w Instytucie Stomatologii (ul. Karmelicka 7). Niestety tam jest to, czego się obawiasz, ze 2 - 3 fotele na sali, ale za to sami specjaliści do tego kilku jednocześnie. Nad moją 8 wrośniętą w kość pracowało aż dwóch lekarzy i 2 asystentów, nigdzie Ci nie zapewnią takiego bezpieczeństwa jak tam. Leczenie kanałowe również jest tam możliwe.
Jeśli chodzi o "zwykłe leczenie" ja chodziłam kiedyś do Dentalu (Lwowska 7), na każdej salce jedne fotel, byłam zadowolona. Teraz zęby prostuję w Ortomixie (ul. Choiny 9c) jest drogo, ale fachowo. Wszystko jest jasne, zarówno w kwestii leczenia jak i finansowej - podpisujesz umowę, masz wyznaczone raty - żadnych niespodzianek. Zębów, na szczęście, jeszcze tutaj nie miałam okazji leczyć, więc się nie wypowiem na ten temat, ale ponieważ aparat nosze już rok, pewnie niedługo pojawią się jakiś ubytki i to również mnie czeka..
Jeśli naprawdę tak boisz się wizyty u stomatologa proś od razu o znieczulenie. Teraz nawet nie używają strzykawek z igłą tylko mają specjalny sprzęt do znieczulania, nic nie poczujesz. Pozdrawiam.
|
Dziękuję!
Czeka mnie poważna sprawa, generalnie rekonstrukcja startych zgrzytaniem zęborów (szyna relaksacyjna zdarzyła mi sie za późno, rzekomo koronki to jedyny mój ratunek). Stąd też temat i pytania o protetyków oraz specjalistow leczenia kanałowego ( coś tam sie rzekomo szykuje extra ciężkie).
Wszystkie porady są mile widziane
|
|
|