Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lublin i okolice-Stomatolog-bardzo proszę o opinie. Pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-28, 12:02   #5
MissHeresy
Raczkowanie

Dot.: Lublin i okolice-Stomatolog-bardzo proszę o opinie. Pomocy!

Cytat:
Napisane przez paolaa07 Pokaż wiadomość
Hej! To zależy jaki masz naprawdę problem z zębami? Piszesz bardzo ogólnie. Ja jestem z Lublina, jeśli masz do wyrwania/chirurgicznego wycięcia np. którąś z 8 to TYLKO w Instytucie Stomatologii (ul. Karmelicka 7). Niestety tam jest to, czego się obawiasz, ze 2 - 3 fotele na sali, ale za to sami specjaliści do tego kilku jednocześnie. Nad moją 8 wrośniętą w kość pracowało aż dwóch lekarzy i 2 asystentów, nigdzie Ci nie zapewnią takiego bezpieczeństwa jak tam. Leczenie kanałowe również jest tam możliwe.
Jeśli chodzi o "zwykłe leczenie" ja chodziłam kiedyś do Dentalu (Lwowska 7), na każdej salce jedne fotel, byłam zadowolona. Teraz zęby prostuję w Ortomixie (ul. Choiny 9c) jest drogo, ale fachowo. Wszystko jest jasne, zarówno w kwestii leczenia jak i finansowej - podpisujesz umowę, masz wyznaczone raty - żadnych niespodzianek. Zębów, na szczęście, jeszcze tutaj nie miałam okazji leczyć, więc się nie wypowiem na ten temat, ale ponieważ aparat nosze już rok, pewnie niedługo pojawią się jakiś ubytki i to również mnie czeka..
Jeśli naprawdę tak boisz się wizyty u stomatologa proś od razu o znieczulenie. Teraz nawet nie używają strzykawek z igłą tylko mają specjalny sprzęt do znieczulania, nic nie poczujesz. Pozdrawiam.
Dziękuję!

Czeka mnie poważna sprawa, generalnie rekonstrukcja startych zgrzytaniem zęborów (szyna relaksacyjna zdarzyła mi sie za późno, rzekomo koronki to jedyny mój ratunek). Stąd też temat i pytania o protetyków oraz specjalistow leczenia kanałowego ( coś tam sie rzekomo szykuje extra ciężkie).

Wszystkie porady są mile widziane
MissHeresy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując