Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe faux pas popełniane przez Młodych :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-30, 15:42   #41
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
-Błędy w zaproszeniu na ślub;
-Pisanie, że zapraszamy z osobą towarzyszącą, gdy osoba zapraszana ma partnera;
-Prośba o pieniądze zamiast prezentu pisana w zaproszeniu ( pomijam już drobiazgi zamiast kwiatków);
-wymykanie się z wesela na sesję;
-wyjście z własnego wesela, gdy ktoś jeszcze się bawi- dla mnie to niedopuszczalne!!! Jedyna taka impreza w życiu i wyjść wcześniej?No nie rozumiem tego.
-namawianie gości do picia, gdy nie mają ochoty;
-namawianie gości do brania udziału w zabawach;
- upicie się na własnym weselu;
-wymykanie się, aby przejrzeć i przeliczyć zawartość kopert, a potem jeszcze mieć focha na gości, którzy "mało dali".
Z tym się absolutnie nie zgodzę. Zawsze ktoś może zabrać ze sobą przyjaciela, znajomego, swojego kuzynka/kuzynkę. Gdybym dostała od Ciebie takie zaproszenie będąc singlem raczej bym nie przyszła
edit: przepraszam, źle przeczytałam oczywiście się z Tobą zgadzam.

Co jeszcze dla mnie?
Zapraszanie "z osobą towarzyszącą" jeśli ten zapraszający wie, że jestem w związku/zna mojego partnera
"Wymuszanie" prezentu pieniężnego poprzez wierszyk - ja rozumiem, mamy takie czasy, że każdy woli kasę ale zamieszczanie prośby o pieniądze w zaproszeniu w głowie mi się nie mieści. My zazwyczaj pytamy Młodych czy wolą kasę czy prezent, jeśli prezent to jaki. No i nie ukrywajmy - teraz większość osób daje kopertę bo tak najłatwiej

Generalnie z większością przykładów, które podałyście się zgadzam

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:11
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora