Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dla wszystkich, które kochają pisać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-30, 21:10   #143
very niceee
Zadomowienie

Dot.: Dla wszystkich, które kochają pisać

Cytat:
Napisane przez Ale ze mnie romantyczka Pokaż wiadomość
No wiesz, chodziło mi raczej o to, że jak ktoś się chce uczyć pisać prozę czy poezję, to lepiej niech zasięgnie porad z forum literackiego, a te traktuje bardziej na luzie. Nie należy ograniczać się tylko do forum dla kobiet i my niekoniecznie się znamy, no taka jest prawda. Dlatego ja przestraszyłam się, że kogoś mogłabym źle naprowadzić, zniechęcić, utwierdzić w przekonaniu że pisze źle, no nie wiem... kogoś bardzo młodego. Dla niektórych informacje w internecie są czymś istotnym. Na przykład ktoś trafi na jakieś forum i dowie się, że najlepszą dietą jest dieta owsiankowa, albo jedzenie codziennie jajek... No ale z drugiej strony fajnie tu robić takie fajne ćwiczenia, zabawy... Także, sorry
Romantyczka, nie każdy użytkownik forum literackiego się zna. Często teksty komentują także osoby piszące do szuflady, czasem nauczyciele j. polskiego, np, na Fatamorganie. Obok osób co mają jakie, takie pojecie o pisaniu są przecież kompletni laicy. Nie wiem, czemu miałybyśmy się czuć gorsze od nich, mniej profesjonalne. Przecież tekst musi się podobać głównie czytelnikowi. Jeśli nie chcesz wyrażać opinii na temat czyjegoś stylu itd, wystarczy ograniczyć się do stwierdzenia czy dany tekst przyjemnie się czytało, czy jest wciągający itd, albo odwrotnie. Taką opinią na pewno nikogo nie skrzywdzisz. Zamieściłaś swój tekst, Demi dopisała kilka uwag, które na pewno złośliwe nie były. W gruncie rzeczy zwróciłam uwagę na te same potknięcia. Zamieszczając jakąkolwiek twórczość trzeba liczyć się z tym, że zawsze znajdzie się ktoś , kto nas skrytykuje. Dam Ci przykład, według znajomych świetnie śpiewam, miałam nawet spore osiągnięcia w tyk kierunku, ale i tak znalazły się 2-3 osoby, którym moja barwa głosu nie odpowiadała. I co? Miałam rzucić w cholerę coś co lubię z powodu krytyki? Tak samo jest z pisaniem. Sama myślę czasem, o świetny tekst napisałam, a jak go czytam za parę dni to myślę: matko, co za szmira. Za poważnie to wszystko traktujesz.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując