Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe faux pas popełniane przez Młodych :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-08-31, 14:05   #117
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

1. Moja kuzynka na swój ślub dała mojemu tacie (który jest jej chrzestnym) zaproszenie przez babcię. Tłumaczyła to tym, że nie znała jego adresu zamieszkania. Ale mogłaby zadzwonić i zapytać, albo zaprosić go do siebie i mu wtedy dać zaproszenie. Żenada moim zdaniem
2. Na weselu tej kuzynki w oczepinach brały udział dzieci. Doszło do tego, że welon złapała 11-letnia dziewczynka, a musznik jej 5-letni brat (żaden facet nie chciał złapać, jak zobaczył, że welon złapała dziewczynka). Pomijam fakt, że ten chłopiec nie wiedział w ogóle o co chodzi. Pobujali się trochę, goście zaczęli krzyczeć "gorzko, gorzko"... Brak słów Moim zdaniem Para Młoda czy też zespół powinni poinformować, że w oczepinach biorą udział tylko osoby dorosłe(albo np. od 15-16 lat).
3. Mój kuzyn (miał wtedy bodajże 29 lat) dostał na wesele kuzynki zaproszenie wspólne z rodzicami. Po prostu były napisane inicjały imion rodziców oraz nazwisko i imię kuzyna. Pomijam też fakt, że kuzyn miał już wtedy dziewczynę, ale kuzynka się tłumaczyła, że ona nawet o tym nie wiedziała (nawet nie raczyła wcześniej rodziców/kuzyna o to zapytać). W końcu, gdy się dowiedziała, że kuzyn przez to nie che przyjść na wesele to dała byle jakie zaproszenie, wypisane długopisem, takie ze sklepu, zupełnie "z innej parafii".
4. Nie wiem czy to zaliczyć do wpadek Państwa Młodych, ale mnie osobiście wkurza jak widzę gości, którzy wpychają się przed Parę Młodą, gdy ta wychodzi z kościoła. Kilka osób sypiących ryżem/płatkami/groszakami powinno wyjść wcześniej. Potem wychodzi Para Młoda, a za nią rodzice, dziadkowie i pozostali goście... A nie, ze Para Młoda idzie przez pusty kościół, moim zdaniem brzydko to wygląda... Przed uroczystością np. rodzice powinni poinformować gości jak to ma wyglądać, żeby nie było takiej wtopy.
5. Kiedyś byłam na weselu (śpiewałam w zespole), gdzie Para Młoda o 22 się zmyła i już jej do końca wesela nie było (może nie mogli się doczekać nocy poślubnej ). Do końca wesela wytrzymały dwie pary - brat Pana Młodego z żoną i ktoś jeszcze, nie pamiętam kto to był.
6. Na tym samym weselu Pan Młody tuz po wejściu na salę zmienił buty na adidasy. Tańczył w nich pierwszy taniec i potem już do końca wesela...
7. Sesja plenerowa w trakcie wesela, przeliczanie kasy przez Młodych na weselu (nie słyszałam o tym wcześniej) - zgadzam się z Wami. Mówię stanowcze NIE!

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2012-08-31 o 14:07
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora