2012-08-31, 17:49
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Clear Aligner - czy ktos ma?
Cytat:
Napisane przez emememsik
Czy ktoś jeszcze jest z Krakowa i mógłby polecić jakiś gabinet stosujący CA? 
|
Hej ja jestem z Krakowa i jestem po pierwszym miesiącu leczenia CA w Ortovenie. Sporo czytałam przed założeniem więc może podzielę się odczuciami z początków. CA mam na górę co do widoczności z daleka niewidoczny z bliska widać że coś masz, postronna osoba raczej nie ma szans nic zauważyć. Zakłada i ściąga się wygodnie nie ma z tym żadnego problemu dużo zabawy z myciem po jedzeniu, ale i przy stałym trzeba po każdym jedzeniu myć więc dla mnie raczej nie jest to jakiś wielki problem. Co do bólu no cóż dwa pierwsze dni czułam jak naciska ból bardzo doskwierał ciężko się spało trzeba mieć dużo samo zaparcia żeby nie ściągnąć. Na początku delikatnie przeszkadza i troszkę się sepleni 1-2 dni i się przyzwyczajasz trochę denerwujące bo czasem ślina wchodzi w aparat, ale to też z czasem mija. Konsultacja kosztuje 70zł od razu zrób sobie zdjęcie panoramiczne 15 zł. Na konsultacji rozpiszą Ci plany leczenia i stwierdzą czy wadę można leczyć CA. Koszty samego aparatu to 50 zł wycisk i za każdy etap to 400zł lub 600 zł w zależności czy 2 czy 3 sztuki. Za wizyty już się nie dopłaca na końcu retencja 500zł. Mi rozpisali na 6 zestawów 3x400zł i 3x600zł plus wyciski 300zł plus retencja 500zł czyli łącznie koło 4tyś zł.Niby pół roku, ale zobaczymy. Sama klinika bardzo przyjazna zobaczymy jak z ich kompetencjami widziałem, że sporo ludzi się tam kręci tak na szybko w recepcji zamieniłam parę słów z pacjentami to zadowoleni.
|
|
|