Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-02, 23:58   #1945
rabid
Zadomowienie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Cytat:
Napisane przez SCARLETT09 Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek i nic nie znalazłam o filmach, których szukam. Może któraś z Was mi pomoże

1. Serial o więźniach/zesłańcach z Anglii do Nowej Południowej Walii. Był emitowany w TVP chyba w latach 90. Przedstawiał podróż i potem życie na zesłaniu. Główne rolę grali młoda kobieta i mężczyzna z włosami w kitkę. Pytałam wielu osób, niektórzy pamiętają film ale tytułu już nie.
http://www.filmweb.pl/serial/Pod+wiatr-1978-163579 ?

opis z imdb: "Mary Mulvane, an 18 year old Irish girl, is transported to New South Wales for seven years for doing little else than protecting her own property. She must endure the horror of transport to Australia, and years of anxiety as a convict. Mary, her friends and her family fight out their battle against a lively historical backdrop - Irelands 1798 Rebellion. Australia's Castle Hill Rebellion of 1804 and the 1808 Rum Rebellion."
rabid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując