Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Zaległości z kilku ostatnich dni… 
Zapewne w jednym poście mi się nie zmieszczą 
Cytat:
Napisane przez anulka4771
Mój Filip raz kąpał się w upał u nas w fontannie i gorączki dostał dwie godziny po,no masakra takiej anginy jak wtedy jeszcze nie miał i po niej własnie powiększyły się migdały.A filip nie ma ich jakiś mega duzych ale że u nas na zabieg czeka się pół roku to dostaliśmy skierowanie  Dzieci chorują w najmniej odpowiednim momencie.Wiesz Kism ja kiedys rozmawiałam z mężem na temat tego zabraniania wszystkiego Filpowi bo bedzie chory,doszlismy do wniosku że ten dzieciak musi korzystac z uroków dzieciństwa bo jak nie teraz to kiedy.A my mu wszystko zabranialiśmy bo będzie chory  Uwielbia np skakac w kałuzach i teraz mu tego nie zabraniam będzie chory cóz trudno ale dzieckiem byc też musi 
|
Toż ja właśnie też pozwalam... Przemókł cały pierwszy raz, to kazałam się przebrać, założyć cholewiaki i mógł biec z powrotem, tylko miał nie chlapać się aż tak bardzo, a on przyszedł drugi raz i miał mokro nawet w cholewiakach... No nic, jest już zdrowy i dziś wielki dzień, a jutro pierwsze lekcje 
Ja byłam z Maksiem na rozpoczęciu roku, tż nie mógł wziąć wolnego, a Kaja moja mama wzięła na spacer. Normalnie też wielkie wydarzenie, bo to pierwszy raz dopiero Kaj już ma 3,5 mies, ale wcześniej jakoś nie znalazła czasu.....
Cytat:
Napisane przez pola_m
zdrówka dla Maksia!
No i super, że to nic poważnego i możecie jechać
I jak tam w poradni? Nam ostatnio pani od szczepień zwróciła uwagę, że Antek jedną rączkę jakoś mocno wygina do tyłu.
|
Dzięki 
U nas lekarz potwierdził lekkie wygięcie w jedną stronę. Zastanawiał się, czy wysłać nas na ćwiczenia. Mówił, że to powinno samo minąć (ponoć do pół roku zwykle mija) i trzeba po prostu zachęcać dziecko, żeby równomiernie na obydwie strony ćwiczyło obroty, to najlepsze na ten moment. W końcu powiedział, że na razie nie trzeba nam ćwiczeń, ale mamy jeszcze przyjść do kontroli za 2 mies., czyli jak Kaj będzie mieć 5,5 mies.
Cytat:
Napisane przez _agata
kism, kilka dni temu już wstawiałam te zalecenia
Podaje się 2-3g produktu glutenowego, nie suchej kaszki.
Czyli gotujemy niezbyt gęstą kaszę mannę, i z tego bierzemy 1/2 łyżeczki, a później stopniowo można zwiększać tę ilość. Ale na początek troszeczkę.
|
Tak, tak, ale wiesz jak to jest - ktoś nie pamięta, ktoś nie kliknął linku, ktoś nie zapisał sobie Podałam link, żeby było wiadomo, o czym mówię 
W dalszej części tamtego postu doszłam w sumie do podobnych ustaleń 
Cytat:
Napisane przez _agata
Ze szczepionką chyba mu jeszcze troszkę rozumku wstrzyknęli bo gada jak najety. Całe dnie nic tylko gi gi gli gli...  oczywiście najlepiej gada się wieczorem przed spaniem Nakarmiony, odkładam go do łóżeczka, a tam gi gli gi gi...  Gaszę światło i wychodzę, słyszę jak gada ale po kilku minutach usypia więc nie ma problemu 
|
U nas to samo! Gadanie całymi dniami Do zwierzątek na macie potrafi tak nieraz 45 min bez przerwy nawijać 
Cytat:
laski moje kochane pędze do was z wiadomościa iz mój małzonek znalazł nowa pracę  
Moze nie będe musiała iśc do pracy posiedze na kuroniu Szymek bedzie miał 1,5roczku i wtedy cosik poszukam 
|
Gratulacje!!! Cieszę się razem z Wami 
Cytat:
Na miejscu-nie  Na tirach-tak 
Tylko ze i ja gazika miec nie będe bo szef ten nowy nie daje auta do domu więc M będzie musiał jezdzic gazikiem do Gdyni a ja drałowac dwa razy dziennie z banda do przedszkola ale cóz ja sobie poradze 
|
A to mąż nie da rady dostarczyć tam swoich szanownych czterech liter za pomocą pkp/pks/busów/czegokolwiek? Rozumiem, że będzie jechał autem do Gdyni i ono będzie tam stać, kiedy on będzie w trasie?
Cytat:
Napisane przez nacia_n
Junior śpi, więc mam chwilę czasu, to opiszę 
Termin miałam na 1 czerwca (piątek)...
Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam opisem... Wasze czytałam z wypiekami na twarzy i niejednokrotnie mi się łezka w oku zakręciła.
|

Twój opis też na jednym wdechu czytałam Niełatwo miałaś, 3 dni skurczy... Czytając o poniedziałku rano, ja też byłam wręcz przekonana, że to to 
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek
Nie, mówiłam o pobudce!  Zajęcia zaczynają się o 8:30  wiesz, wstanie, wygmeranie się i dojazd, a mamy niestety kawałek. No i ja muszę mieć dużo czasu rano, bo elegancka jestem 
|
Ja zrozumiałam, że o pobudce, ale dziwiłam się właśnie, że tak wcześnie. Ja tam muszę najpierw być wyspana, żeby być eleganką
|