Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak jest na filologii?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 10:44   #8
Snaffy
Raczkowanie

Dot.: Jak jest na filologii?

myślę, że obecnie na każdych studiach potrzebne jest samozaparcie i dokształcanie się we własnym zakresie, bo same studia nic nie dadzą. Jeśli ktoś idzie na studia z myślą, że przebimba kilka lat, zdobędzie tytuł a potem od ręki dostanie obrze płatną prace, to gratuluję.
Sama idę właśnie na filologię (rosyjską), na drugim roku chc wybrać właśnie specjalizację translatorską, dodatkowo ucz się angielskiego i francuskieego, myśl nad kolejnym językiem. Chodzę też do szkoly policealnej na profil.... technik rolnik (tradycja rodzinna no i w sumie czemu nie, skoro iee kolidujee mi z innymi zajęciami, a w raziee czego mam zapewnione bardzo dochodowee gopodarstwo na przyszłość ;]), poza tym mam zamiar jeednak iść w strone turystyki, porobić ursy, możee zacząć drugi kieeruneek studiów (turystyk lub krajoznawstwo) albo pójść do jakiejś policealnej szkoły w tym kierunku, gdy skończę już tego rolnika ;p
nie wiem czy będę miała po tym prac, jak na razie staram się chwytać dorywczych zajęć, wolontariatu, na wakacje staż itp, itd., dla mnie liczy si, że ucze sie czeegoś co lubię

Edytowane przez Snaffy
Czas edycji: 2012-09-04 o 10:45
Snaffy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując