Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-04, 20:39   #2103
luffka
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję pomocy! Od listopada 2011 biorę tabletki antykoncepcyjne sylvie20, i po raz pierwszy przydarzyła mi się taka sytuacja, że 5 dni przed rozpoczęciem 7 dniowej przerwy dostałam plamienia, takie plamienie wystąpiło już kiedyś, z tym że dzień później rozpoczęła się normalna miesiączka, a tym razem nie, jutro minie tydzień tego plamienia, które do tej pory nie zmieniło się w miesiączkę. Nawet tego samego dnia kiedy to plamienie wystąpiło byłam u ginekologa i wytłumaczył mi, że mój naturalny cykl nałożył się na ten "sztuczny", tabletkowy stąd ten wcześniejszy okres mógł się pojawić. Czyli i mnie i ginekologowi wydawało się, że to plamienie to początek okresu... A jednak nie. Fakt, raz podczas 21 dni zażywania tabletek zdarzyło się zapomnieć wziąć tabletki, jednak takie sytuacje zdarzały mi się sporo razy i nigdy pominięcie tabletki nie powodowało jakiegokolwiek plamienia, a tym razem tej tabletki zapomniałam jakoś na początku opakowania a nie pod koniec. Jak tak poczytałam sobie o plamieniu to wpadłam w jakąś panikę i zaczęłam wyszukiwać w sobie objawy ciąży jak psychiczna jakieś żyłki na piersiach, nabrzmiałe piersi, mdłości... Chociaż wiem, że to już raczej moja wyobraźnia a nie objawy... Tylko różnica między mną a wypowiadającymi się tam dziewczynami jest taka, że one się nie zabezpieczają, planują raczej te dzieci a ja biorę tabletki, więc jest chyba dużo mniejsze prawdopodobieństwo, że to plamienie jest objawem ciąży? Jak myślicie? Wrr, zgłupieję już do reszty jak nie rozwieję tych swoich wątpliwości
W trakcie brania tabletek nie ma naturalnego cyklu i nic nie może się na siebie "nakładać". Radzę zmienić ginekologa.
Której tabletki zapomniałaś? Z jakim opóźnieniem ją wzięłaś? Zastosowałaś się do ulotki? Zabezpieczałaś się dodatkowo po zapomnieniu?