|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Tity - mam nadzieję, że już następnego terminu nie będą przesuwać.
Ile razy można odwoływać 
Cytat:
Napisane przez marta_27
a u nas? jesteśmy już po weselu mojego kuzyna, ufff  Mateusz był z nami i na weselu i na poprawinach. i powiem wam że myślałam że będzie gorzej  całą mszę stałam pod kościołem bo Mati akurat spał w wózku. podczas wesela biegał jak szalony ale to norma więc jestem przyzwyczajona  tylko ciężko było mi w tych szpilach za nim nadążyć ale mąż dzielnie za nim latał  a największa frajda była przy stole bo tyle pyszności było że Mati tylko jęzorem mielił  był też przygotowany stolik z kredkami i kartkami dla dzieci bo jednak sporo ich było. najmłodsze miało chyba 2tyg i spało w wózku na sali. w szoku byłam  o 20:30 zwinęłam szkraba, wykąpałam i o 21 już spał. przespał pięknie całą noc do 7:30  a myślałam że będzie się budził co chwila bo pokój mieliśmy zaraz nad salą weselną  najpierw siedział z nim mąż, później 2h moja mama a później 2h moja siostra, a ok 2 ja poszłam spać bo już ledwo na nogach stałam 
na poprawinach trochę babcia się nim zajęła więc też potańczyliśmy  a przy stole wystarczyło tylko jedzenie Mateuszowi zapewnić i można było spokojnie rozmawiać
a no i mamy już 16 zębów  zostały tylko piątki ale pewnie trochę na nie poczekamy więc mamy spokój na jakiś czas
dziś już 6:30 gadał w łóżku. ja wstałam po 7 ledwo żywa 
|
super, że wesele się Matiemu podobało - będzie z niego lew salonowy 
wow - tyle zębów. U nas na razie 12 - choć dzisiaj dojrzałam, że idą dolne 3 - obydwie na raz.
To ja i tak zazdroszczę tych pobudek o 6.30 - my się budzimy i 5.40 
I to nie tak, że musimy -bo mały do żłobka na 8.00, a ja na 8.30 do pracy.
Cytat:
Napisane przez mordka_1985
Oliwia na począstku nie dostała się do żłobka, ale miejsce sie zwolniło i zadzwonili 4 dni temu, że jednak ma przyjść.
My musimy przynieść: kapcie, piżamkę, 2 komplety ubranek na zmianę, grzebień, zdjęcie z mamą i tatą, poduszkę, przytulankę, pieluchy, chusteczki i ręczniki papierowe. Ma swoją szafeczkę.
|
a to fajnie, że miejsce się znalazło 
super pomysł z tym zdjęciem 
Cytat:
Napisane przez izunia233
Hej
Dziś od rana mam zabiegany dzień. Byłam złożyć podanie o pracę u komornika i odrazu była rozmowa kwalifikacyjna. CV przyjmowali w godzinach 9-14 a o 10 było już około 50 osób chętnych  Sam dyrektor powiedział, że nie spodziewał się takiej ilości osób. Myślał, że może dostanie z 4-5 CV.
Warunki słabe bo najniższ krajowa i dodatkowo na początku umowa zlecenie. Powiedzieli, że jak się zdecydują to jutro zadzwonią. Ciekawa jestem czy mi się uda. Jak coś to tzrymajcie kobietki kciuki jutro
Siedziała chyba ylko dlatego, że kamyczki były bardzo nagrzane i gdy stawała gołą stopą to ją parzyły.
Olsza ja mam ten Microlife N100 i jestem z niego zadowolona.
Mordka jak tam cycuś?
|
I jak tam z pracą - wiadomo coś??
olsza - Ja też mam microlifa - ale nie wiem czy n100 czy nc (jakiś tam numer).
edit: doczytałam, że już zamówiłaś inny.
Ja raczej jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez marta_27
Mateusz za to by wszystko ze stołu wciągnął  najbardziej wchodziły mu winogrona bo zjadł całą kiść sporą i galaretki. a ciasta czekoladowego jak mu dałam to wypluł i darł się o galaretkę 
|
U nas podobnie - oprócz mięsa je wszystko w każdej ilości.
Cytat:
Napisane przez izunia233
Dziewczyny powiedzcie mi jak jest ze spaniem nocnym u Waszych pociech. Bo odkąd odstawiłam Maję od piersi to jak zjadła butlę to budziła się po około 4-5 godzinach na następną a ostatnio to coś się nam pozmieniało i często budzi się co 2 godziny. W ciągu nocy potrafi zjeść 3-4 butelki po 150ml.
|
U nas odkąd mały poszedł do żłobka budzi się w nocy - np. o 3 lub 4 i wtedy dostaje butlę - 240 ml. Wydaje mi się, że powodem jest właśnie żłobek - za dużo pzreżyć i emocji, a dodatkowo te ząbki go męczą.
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
czy tak fajnie to w sumie nie wiem, dziś znów odebrałam go płaczącego 
opiekunka mi powiedziała, że straszny z niego rządziciel, wszystko chce robić sam i po swojemu, efektem pół obiadu na ubraniu 
odbierałam go bezpośrednio po jedzeniu i nie zdążyli go przebrać, więc jak wyszedł i zobaczyłam go takiego mokrego to myślałam, że padnę
Iza czy przed wyjściem do żłobka dajecie Idalce coś do jedzenia?
U nas śniadanie jest zaraz po 8, ale przed wyjściem dajemy mu małą miseczkę płatków na mleku, żeby tak z pustym żołądkiem nie wychodził. No i zastanawiam się w sumie czy jest sens skoro za niecałą godzinę dostaje w żłobku śniadanie. Do tej pory jadł rano właśsnie dopiero po 8.
|
a tu już wiesz, kto za niedługo będzie w domu rządził 
pytanie nie do mnie, ale ja robię tak, że zawsze daję butlę.
Zwykle butle jadał o 6.30 - 7.00 - czyli jak się obudził, a o 9.00 śniadanko.
Teraz jak zaczęliśmy chodzić do żłobka dostaje butlę właśnie ok 5.40 i po 8.00 ma śniadanko w żłobku.
A jak się obudzi o 3-4 to też butla i dopiero śniadanie w żłobku.
Cytat:
Napisane przez izunia233
A jeszcze mam takie pytanie bo do tej pory brałam Azalię i nie musiałam robic przerwy a teraz biorę te zwykłe i już nie pamiętam czy jak wezmę ostatnią np w niedzielę i zrobię przerwę to następną tabletkę z nowego opkowania muszę wziąć w niedzielę czy poniedziałek?
|
Mnie się wydaje, że w niedzielę. Z tego co pamiętam każde opakowanie zaczynałam tego samego dnia.
Zresztą łatwo policzyć - tabletek masz 28, później robisz 7 dni przerwy i ósmego dnia zaczynasz nowe opakowanie.
Mnie wychodzi, że to będzie niedziela.
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:22
|