Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-06, 18:14   #2988
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Tajny klub zaśmieca nam wątek!

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Wcześniej chyba przeoczyłam, mam pytanie też do Kism, mojemu starszemu synowi (2 lata) też ucieka lekko lewa nóżka jednak pediatra powiedziała, że na razie mamy jedynie chodzić boso, stwierdziła że jeszcze ma czas na to by się to samo unormowało. W jakim wieku są wasze dzieci bo może też powinnam się zaopatrzyć w jakieś buciki.
Moja córka ma również 2 latka. Ortopeda zabronił jej chodzić boso po twardym podłożu. Wada pogłębia się jeśli dziecko siada pupą pomiędzy stopami, najbardziej wskazany jest siad po turecku. Niektóre dzieci z tego wyrastają, ja jednak boję się że przegapię właściwy moment

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Super!
200 zł?
Ja je wkładam do normalnych butów. Czy to trampki za 30 zł, czy jakieś droższe zimowe.
Normalne buty nie trzymają prawidłowo kostki. Nawet po włożeniu wkładki bardzo się odkształcają, przynajmniej u nas tak było, wszystkie buty powyginane do środka.
Zimowe buty zamierzam już kupić w zwykłym sklepie i włożyć wkładkę, bo zimą wielogodzinnych spacerów nie przewiduję, więc buty ortopedyczne są trochę zbyteczne. Będziemy ćwiczyć stópki w domu w letnich sandałkach
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora