2012-09-08, 15:37
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Co do chłopaków to wydaje mi się, że oni bardziej zwracają uwagę na to, czy dziewczyna ogólnie dba o siebie (ładnie ubiera, maluje się), niż na to czy ma idealną cerę np. makijaż oczu, ust, zadbane włosy - to jest dla nich ważne, tak mi się przynajmniej wydaje
Co do samego trądziku, to chciałam się z Wami podzielić refleksją. Skoro przyczyna trądziku leży w hormonach (najczęściej), to powinnyśmy zadbać przede wszystkim o nie. Ja np. nie jem nabiału i mięsa bo zawierają zwierzęce hormony. Zwłaszcza mleko jest stanowczo zakazane! Nawet nie tyle "trądzikowcom", co wszystkim ludziom którzy skończyli pić mleko matki Żadne zwierzę nie pije mleka innego zwierzęcia, więc myślę, że ludzie też nie powinni. A co do mięsa - można się sprzeczać bo w końcu jesteśmy drapieżnikami i inne zwierzęta też zjadają się nawzajem... ale pamiętajmy o tym, że mięso które my kupujemy pochodzi od zwierzęcia nafaszerowanego przedtem antybiotykami i różnymi hormonami, żeby nie chorowało i szybciej rosło więc nie jest to takie pieczyste prosto z lasu, które jadali nasi pradziadowie, a skoro trądzik jest coraz powszechniejszy, warto się zastanowić dlaczego tak się dzieje. Oczywiście, powiecie, że innym to nie szkodzi, owszem to prawda, ale tak samo mają alergicy, cukrzycy, osoby nietoletujące laktozy może my trądzikowcy jesteśmy po prostu bardziej wrażliwi na to co jemy. Także ja odstawiłam nabiał (mleko kategorycznie zakazane) i mięso. Nie odstawiłam cukru, a jak chcę coś słodkiego to sięgam po miód jest super bo po paru łyżkach wystarcza
P.S macie czasem takie "gule" wokoło uszu, za uszami albo na płatku ucha? Ja miewam czasem coś takiego i nie wiem co z tym robić Przekłuwać? Zostawiać? Przemywać" Iść do kosmetyczki? Bo czasem to się zagaja, ale pod spodem nadal jest Sama nie wiem bo osoby z trądzikiem mogą normalnie nosić kolczyki, a ja mam czasem takie kulki na płatku ucha nie wiem dlaczego.
|
|
|