Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - JKK o paraolimpiadzie - sport niepełnosprawnych to nie sport?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-11, 13:34   #90
subiektywna Vera
Rozeznanie

Dot.: JKK o paraolimpiadzie - sport niepełnosprawnych to nie sport?

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Oj tam zaraz wygodnicki charakter Mam jednak nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi. Ja nie mam nic przeciwko, żeby Cię wyręczano, nie chciałabym jednak, żeby ktokolwiek (nie mówię, że Ty to robisz) narzucał mi np. wyręczanie, ponieważ jestem kobietą i albo nie dam sobie rady, albo tak wypada.

Preferuję w takich sprawach własne podejmowanie decyzji i zawsze proszę, aby inni je szanowali.

Tego mi trochę w życiu brakuje, bo jak ktoś nie rozumie postępowania innych, czy to kobiet, niepełnosprawnych czy konkretnej mniejszości narodowej zdarza się, że zamiast zagłębić się w temat, głosi krzywdzące, niepoparte argumentami opinie.

Poza tym już taki typ ze mnie, że lubię sobie pogadać przy różnicy poglądów, bo wtedy jest o wiele ciekawiej, niż kiedy się wszyscy ze sobą zgadzają.
Też tak uważam i też się zgadzam i rozumiem o co Ci chodzi.

Oglądałam rozmowę w tv śniadaniowej JKM z Pieńkowską i doskonale rozumiałam poglądy JKM i uważam bardzo podobnie jak on. Natomiast strasznie irytowało mnie oburzenie Pienkowskiej. Może jest to kwestia tego, że wyciągała zbyt daleko idące wnioski - zamiast "przetrawić" bez większego dedukowania słowa JKM.