2012-09-11, 19:44
|
#1185
|
Uzależnienie
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 14 453
|
Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz
Cytat:
Napisane przez Yavanna84
Nasze menu będzie na pewno tradycyjne, zapraszamy też starszych ludzi. Póki co wybrane:
Dania Serwowane- Tradycyjny rosół z kury z makaronem.
- Gordon Blue ( kieszeń ze schabu nadziana szynką , serem i natką pietruszki) , surówka Colslow , ziemniaki opiekane w ziołach .
- Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarellą , cząstki ziemniaczane , surówka z marchewki z jabłkiem i śmietaną.
- Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieprzowym , buraczki zasmażane , kluseczki śląskie.
- Barszcz czerwony czysty z mini zapiekankami.
Przekąski zimne w stole
- Półmisek mięs pieczystych.
- Półmisek wędlin i wędzonek
- Pasztet z ziołami z sosem żurawinowym
- Kaczka faszerowana
- Tortilla z pikantnym kurczakiem
- Rożki z szynki z pastą serową
- Jajka faszerowane łososiem
- Śledziowe Rolmopsy
- Półmisek rybnych rozmaitości
- Tatar wołowy - serwowany
Sałatki- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
- Sałatka „Królewska” z kurczakiem , ananasem , żółtym serem , orzechami i kukurydzą.
- Sałatka Cezar z pieczonym kurczakiem
- Mozzarella z pomidorami
- Pomidory z cebulką ,ogórki świeże
Marynaty
- Papryka ,pieczarki,śliwki, ogórki
Bufet deserowy
- Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
- Tu jeszcze dodamy cupcakes, popsy i ew. coś jeszcze (może rafaello?).
Stół wiejski:
Na gorąco:
- kiełbasa
- kaszanka
- ziemniaki pieczone w pazłotkach
Na zimno:
- Kiełbasa wiejska podsuszana
- Kaszanka na zimno
- Szynka wieprzowa z kością około 10 kg
- Wędzone polędwiczki wieprzowe
- Wędzony baleron
- Wędzony boczek
- Wędzona szynka w puckach
- Wędzona słonina
- Wędzone żeberka
- Pasztety na deskach
- Salcesony
- Smalec
- Rolmopsy
- Ryby marynowane
- Pieczywo (różne)
- Marynaty (ogórki kiszone,małosolne-w sezonie,papryka,grzybki,c ebulki,chrzan, ćwikła)
|
Super menu sama będę szła w coś podobnego zdecydowanie 
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------
Cytat:
Napisane przez melleczka
Myślicie, że nalewka na spirytusie robiona teraz wytrzyma do wesela?
|
Jak dla mnie to taka nalewka wręcz musi odstać minimum kilka miesięcy żeby się przegryzła my niedługo będziemy robić porterówkę, bo ona najlepsza właśnie po roku.
__________________
Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3
Bridezilla
|
|
|