Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz.25
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-11, 19:44   #1185
Antilia
Uzależnienie
 
Avatar Antilia
 
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 14 453
Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Nasze menu będzie na pewno tradycyjne, zapraszamy też starszych ludzi. Póki co wybrane:

Dania Serwowane
  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem.
  • Gordon Blue ( kieszeń ze schabu nadziana szynką , serem i natką pietruszki) , surówka Colslow , ziemniaki opiekane w ziołach .
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarellą , cząstki ziemniaczane , surówka z marchewki z jabłkiem i śmietaną.
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieprzowym , buraczki zasmażane , kluseczki śląskie.
  • Barszcz czerwony czysty z mini zapiekankami.
Przekąski zimne w stole
  • Półmisek mięs pieczystych.
  • Półmisek wędlin i wędzonek
  • Pasztet z ziołami z sosem żurawinowym
  • Kaczka faszerowana
  • Tortilla z pikantnym kurczakiem
  • Rożki z szynki z pastą serową
  • Jajka faszerowane łososiem
  • Śledziowe Rolmopsy
  • Półmisek rybnych rozmaitości
  • Tatar wołowy - serwowany
Sałatki
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka „Królewska” z kurczakiem , ananasem , żółtym serem , orzechami i kukurydzą.
  • Sałatka Cezar z pieczonym kurczakiem
  • Mozzarella z pomidorami
  • Pomidory z cebulką ,ogórki świeże
Marynaty
  • Papryka ,pieczarki,śliwki, ogórki
Bufet deserowy
  • Świeże owoce krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata.
  • Tu jeszcze dodamy cupcakes, popsy i ew. coś jeszcze (może rafaello?).
Stół wiejski:

Na gorąco:
  • kiełbasa
  • kaszanka
  • ziemniaki pieczone w pazłotkach
Na zimno:
  • Kiełbasa wiejska podsuszana
  • Kaszanka na zimno
  • Szynka wieprzowa z kością około 10 kg
  • Wędzone polędwiczki wieprzowe
  • Wędzony baleron
  • Wędzony boczek
  • Wędzona szynka w puckach
  • Wędzona słonina
  • Wędzone żeberka
  • Pasztety na deskach
  • Salcesony
  • Smalec
  • Rolmopsy
  • Ryby marynowane
  • Pieczywo (różne)
  • Marynaty (ogórki kiszone,małosolne-w sezonie,papryka,grzybki,c ebulki,chrzan, ćwikła)
Super menu sama będę szła w coś podobnego zdecydowanie

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Myślicie, że nalewka na spirytusie robiona teraz wytrzyma do wesela?
Jak dla mnie to taka nalewka wręcz musi odstać minimum kilka miesięcy żeby się przegryzła my niedługo będziemy robić porterówkę, bo ona najlepsza właśnie po roku.
__________________

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora