Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-13, 12:36   #1548
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
nie no co ty, przyjmuję chętnie wszystkie dobre rady. Ona na pewno czuje moje niezdecydowanie. Jak mąż ją prowadzi to też płacze, ale on jest twardy i nie okazuje ze jemu tez jest smutno, tyle że on nie może jej codziennie prowadzać, teraz jeden pracownik uciekł mu na zwolnienie i ja muszę do przyszłej środy prowadzać ją. a mi tak ciężko jest.... na tate mojego też nie liczę, bo on za miękki, jeszcze bardziej niż ja.
Dzisiaj też w domu płakała, ale jakoś dała się zaprowadzić. Pani wzięła ją na ręce, ale płakała i wyrywała się do mnie. poszłam sobie, ale ciężko mi.
eh, teraz siedze i czekam do 13, aby móc już pójść po nią. skupić się nie mogę na niczym.
Oli różnie, czasem cały dzień popłakuje, wczoraj płakała rano i w dzień jak sobie przypomniała czasami.

zdrówka życzę. Mój mąż też już zdycha, gardło go boli, on ma takie skłonności. Mnie może kilka razy w dorosłym życiu gardło bolało, a jego ciągle coś tam. Takie skłonności ma. Oby tylko Oliwki mi nie zaraził.

Też byłam na zebraniu i u nas wygląda to tak:

ubezpieczenie 36 zł
wyżywienie 4 zł dziennie
każda dodatkowa godzina 2,10 zł
rada rodziców 40 zł ( na prezent na mikołajki oddzielna składa będzie)
przybory plastyczne 50 zł
jeśli chodzi o karty pracy to u nas nie ma tzn pani powiedziała ze nie widzi sensu, ze nie są warte tyle pieniędzy i coś tam bedzie kserowała dla dzieci zebysmy nie musieli kupować
Pani ta która jest teraz bedzie do lutego, bo ona zastępuje poprzednią która jest na macierzyńskim. W sumie wolałabym zeby została już na stałe, bo dzieci się do nie przyzwyczają.

u nas nie ma spania. Ani ortopedy, ani logopedy, atrakcji też raczej nie mają, raz na jakiś czas przyjeżdża jakiś teatrzyk. Maluchy nie jeżdżą nigdzie, tylko co na plac zabaw wychodzą i tyle.
Ubogo w zabawki (coś tam jest, ale szału nie ma), co sama dyrektorka podkreśla, ze biedni są, niektóre zabawki, to ja jeszcze pamiętam jak chodziłam do tego przedszkola.
Generalnie jakbym miała inne przedszkole do wyboru, choćby prywatne za które trzeba więcej płacić to bym je wolała.
Musisz sama zdecydować...wiesz, ciśnienia nie masz, bo może zostać w domu...z drugiej strony na pewno by się przyzwyczaiła tylko potrzebuje więcej czasu...
Zu jak płacze to Panie szybko ją przechwytują i już czymś zajmują...dziś np zbierała się na płacz, ale ma nową lalkę i ją wzięła, więc Panie od razu zagadały o lalkę i chyba zapomniała zapłakać
Pani też mówiła że jest kilkoro dzieci które nadal bardzo płaczą, jeden chłopiec np. jak tylko wchodzi na sale tak co 10 min pyta czy Mama już wraca, czy już wsiadła do tramwaju...i tak cały dzień...

Z trzeciej jednak strony pomyślałam jak Jola...czy warto skoro to mało ciekawe przedszkole

Dziękuję za życzenia

U Nas wszystko droższe

Karty pracy fajne są oglądałam te dla trzylatków Myślę że na pewno obyłoby się bez, to przede wszystkim ułatwienie dla Opiekunek chociaż nasze i tak opracowują oddzielnie karty dla chorych dzieci

A u Was nie ma kompletnie innego przedszkola? Czy gdybyś się zdecydowała zostawić Oli jeszcze rok w domu to za rok pójdzie do tego samego?

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Karo a nie dasz rady wziąć jutro urlopu, żeby się wygrzać?
nie ma szans
Kolega na urlopie i musze go zastępować...

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
musiałaś za słabo dmuchać w moim kierunku bo tylko mżawkę mamy
od jutra ma być podobno lepiej

P.S. macie jakieś wieści od Marty? Jak tam sie Maciuś miewa? jakoś ostatnio często o nich myślę
dziś podmucham mocniej

oby u Was było już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Karola, raz w roku darmowa wysylka bywa na sd

Fajna stronka:
www.zszywka.pl
http://zszywka.pl/szukaj/swiatlo%20w%20domu
a to nie wiedziałam

Zszywka to podstawa trzeba znać jak się szuka inspiracji super rzeczy tam są