Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrastający paznokieć? WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-14, 11:08   #1
FigGa05
Zadomowienie

GG do FigGa05
Unhappy

Wrastający paznokieć? WĄTEK ZBIORCZY

Mam problem (jak można się domyślić) z paznokciem.
Parę dobrych miesięcy temu zadarł i złamał mi się do połowy paznokieć u nogi w dużym palcu od zewnętrznej strony. Oczywiście jak haczyłam paznokieć to bolał więc zwyczajnie go wycięłam. Powoli płytka paznokcia zaczęła odrastać ale parę dni temu wystąpił problem. Plec od zewnętrznej strony jest napuchnięty i czerwony. Przy paznokciu ze skory sączy mi się ropa. Co za tym idzie strasznie boli - tak jak bym miała takie malutkie szpileczki pod paznokciem. Ostatnio też wycięłam kawałek, żeby tak nie uwierało. Mama mówi, że zwyczajnie mi rośnie paznokieć i drażni skórę tam gdzie jest za krótki ale ja się zastanawiam czy nie iść z tym do lekarza ;/
Zaznaczę, że dam o swoje paznokcie u rąk i u nóg ale stan jest coraz gorszy. Nie wiem czy złapałm przy okazji jaką grzybicę? Czy to wrastający paznokieć (bo tychba najbardziej prawdopodobne). A i ta cześć paznokcia co mi odrasta jest żółta - zarówno płytka jak i sam paznokieć.
Co wy o tym myślicie? Może coś źle obcięłam? Mam niezwlekać z lekarzem?
Niestety nie mam zdjęcia ...
FigGa05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując