2012-09-14, 21:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Cytat:
Napisane przez MyLastHope
a od mycia odżywką nie przetłuszczają się włosy jeszcze bardziej?
i jaką możesz polecić?
|
Osobom które mają tendencję do przetłuszczania początkowo mogą się przetłuszczać, ale po kilku myciach przestają (przynajmniej z tego co na forum pisały dziewczyny, u większości problem z przetłuszczaniem znikł). Ja używałam Isana z olejkiem babassu (w Rossmanie do kupienia), balsamu z aloesem Miss Potters, a później profis coco mask (tą myło mi się najlepiej, ale ile głów tyle opinii - wiem że dziewczyny myły też np. glorią). Wygląda to tak że najpierw myjesz szamponem oczyszczającycm (albo do swojego szamponu dodajesz aspiryny), a późniejsze mycia już odżywką (ja odżywkę mieszałam z wodą dla spienienia, w opakowaniu po innej odżywce, kremie, masce, szklance) tak normalnie jak szamponem, w trakcie tego rozczesywałam włosy palcami. Po myciu odżywką nakładałam odżywkę do spłukiwania (taka bardziej treściwsza niż ta do mycia, garnier z masłem karite) albo maskę, i z tym na głowie rozczesywałam grzebieniem włosy i zmywałam, a później bez spłukiwania (z joanny naturia). No i na włosy żel żeby się skręciły i czekałam aż uschną
Ogólnie w tej metodzie chodzi o to, że odżywki nie mają drażniących detergentów, więc uspokajają i łagodzą skórę głowy.