Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 30-latki walczą o młodość, czyli jak zachować świeżość ciała i umysłu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-15, 13:55   #2
istari
Paul's girl

Dot.: 30-latki walczą o młodość, czyli jak zachować świeżość ciała i umysłu.

Po lekturze pewnej książki i konsultacji z kosmetologiem wprowadziłam pewne zmiany:
po pierwsze przestałam eksperymentować np. z żelami pod prysznic. Od wieków najlepiej działa na mnie Dove i różowy Babydream więc kupuję tylko te. Wiem, że Dove testuje kosmetyki na zwierzętach, ale nic na to nie poradzę, że moja skóra najlepiej reaguje na produkty tej firmy:/
po drugie odstawiłam podkład (używam tylko kiedy muszę i tylko na wybrane partie twarzy)
po trzecie stosuję od kilku lat wysoki filtr - codziennie tylko na twarz. W lecie na plaży na całe ciało. Ogólnie unikam słońca jak mogę, ale raz na rok mam ochotę wygrzać się na plaży
po czwarte - zaprzyjaźniam się z serum i z dobrymi kremami do twarzy (niekoniecznie są to te drogie, np. ostatnio testuję Panią Walewską i jestem pozytywnie zaskoczona)
po piąte - zmieniłam (dawno temu) nawyki żywieniowe. Bywa, że "grzeszę" (głównie słodyczami), ale uchodzi mi to na sucho.
po szóste - ograniczam chemię w domu (środki czyszczące, dezodoranty itd.)
po siódme - łykam Cetebe, magnez a jesienią i zimą tran w kapsułkach

Zmarszczek nie mam, skóra jędrności nie traci, od lat moja waga waha się o 2-3 kg.
Martwią mnie pajączki na łydkach.
istari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując