Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kryolan vs biochemia urody
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-15, 22:16   #1
malapiekna
Przyczajenie

kryolan vs biochemia urody

Moje Drogie!
Mam do Was pytanie, lecz najpierw określę swoją cerę.
Moja cera jest mieszana. Największy problem mam z nosem, bo strasznie się świeci i niby jest tłusty, a widać jak bardzo jest suchy m in. po skórkach. Pod podkład zawsze muszę maznąć sporo bazy, żeby jak najmniej widocznie były te skórki.
I oto teraz nasuwa mi się pytanie. Chciałabym zakupić sobie puder, ale nie byle jaki puder. Chciałabym by był on matujący na dłuuugo, jak najdłuzej i jednocześnie odrobinkę rozświetlał cerę, gdyż po kilku godzinach w szkole, moja cera wygląda na ciemną, baaardzo zmęczoną, a w rzeczywistości jest bardzo, bardzo jasna(używam najjaśniejszego podkładu).Znalazłam dwa o dobrych opiniach(pudry).
1) Kryolan, puder rożświetlający(ma on w sobie baaardzo delikatne drobinki i przy tym matuje i wygładza cerę) oraz mój drugi upatrzony to
2) puder ekologiczny, naturalny z biochemii bambusowy tudzież z bambusem i perłami, bambusem i jedwabiem itd oraz drugi wybór z biochemii puder perłowy(rozświetla i matuje).

Co dziewczynki byście poleciły? Mam niewielki budżet, bo ok. 40zł. Więcej nie chcę przeznaczyć, nie widzę większego sensu po prostu.

PS. Do tego czasu stosuję skrobię ziemniaczaną jako 'puder'
malapiekna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując