2012-09-15, 22:16
|
|
|
Przyczajenie
|
kryolan vs biochemia urody
Moje Drogie!
Mam do Was pytanie, lecz najpierw określę swoją cerę.
Moja cera jest mieszana. Największy problem mam z nosem, bo strasznie się świeci i niby jest tłusty, a widać jak bardzo jest suchy m in. po skórkach. Pod podkład zawsze muszę maznąć sporo bazy, żeby jak najmniej widocznie były te skórki.
I oto teraz nasuwa mi się pytanie. Chciałabym zakupić sobie puder, ale nie byle jaki puder. Chciałabym by był on matujący na dłuuugo, jak najdłuzej i jednocześnie odrobinkę rozświetlał cerę, gdyż po kilku godzinach w szkole, moja cera wygląda na ciemną, baaardzo zmęczoną, a w rzeczywistości jest bardzo, bardzo jasna(używam najjaśniejszego podkładu).Znalazłam dwa o dobrych opiniach(pudry).
1) Kryolan, puder rożświetlający(ma on w sobie baaardzo delikatne drobinki i przy tym matuje i wygładza cerę) oraz mój drugi upatrzony to
2) puder ekologiczny, naturalny z biochemii bambusowy tudzież z bambusem i perłami, bambusem i jedwabiem itd oraz drugi wybór z biochemii puder perłowy(rozświetla i matuje).
Co dziewczynki byście poleciły? Mam niewielki budżet, bo ok. 40zł. Więcej nie chcę przeznaczyć, nie widzę większego sensu po prostu.
PS. Do tego czasu stosuję skrobię ziemniaczaną jako 'puder'
|
|
|