2012-09-16, 12:31
|
|
|
na przekór do celu
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
A może ktoś po prostu chce dać prezent bo chce aby coś Wam o nim przypominało po latach, nie stać go by włożyć "odpowiednią" kwotę do koperty, więc woli kupić prezent. Nie zdziwiłabym się gdyby takie osoby po prostu nie przyszły na wesele.
|
Raczej nie będę z sentymentem patrzeć na mikser i wspominać cioci Krysi... Zdjęcia rodzinne, film z wesela dużo bardziej będzie mi ją przypominał po latach
No właśnie. Za prezent sie płaci. Więc niech kwota na prezent wyląduje w kopercie obojętnie jaka by nie była, nie zbieram na zwrot wesela
Na osiemnastce zrobiłam tak, że powyjmowałam wszystkie pieniądze z kopert i tata szybko zwiózł je do domu aby nie trzymać ich na sali. Później na spokojnie czytałam życzenia wypisane na kartkach, także nie oceniałam kto ile dał bo po psrostu tego nie wiedziałam, nie było mi to do niczego potrzebne. Na weselu pewnie będzie podobnie.
Cytat:
Napisane przez laska4
Osobiscie nie podoba mi sie zapraszanie na sam ślub .Raz zdarzyła się taka sytuacja że dostałam zaproszenie do kościoła od koleżanki z liceum,takie zaproszenia dostała cała klasa.Na zaproszeniu pisało tylko, zeby nie przynosić kwiatów.Przyszło nas 10 dziewczyn z tej klasy,nic nie przyniosłyśmy bo się umówiłyśmy że kupimy coś wspólnie jak pójdziemy ją odwiedzić po weselu.Do tego żadna z nas nie była specjalnie ubrana,niestety ale matka PM nas skrytykowała że nic nie przyniosłyśmy i nawet nie ubrałyśmy się odpowiednio.Tak nas to zniesmaczyło że wcale nie poszłyśmy później z prezentem.Wyszło na to że koleżanka zaprosiła nas żeby dostać dodatkowe .Dlatego teraz jak dostaje zaproszenie na sam slub to nie idę wcale
|
To też zależy gdzie jaka jest tradycja. U mnie nie składa się życzeń pod kościołem, nie daje tam prezentów tylko na sali. A skoro dostałam zaproszenie tylko na ślub to nie będę się pakować na salę I wtedy np. fajnie jest się przejść na sam ślub. Ale w twoim przypadku to faktycznie niezbyt w porządku.
Cytat:
Napisane przez ciri15
A to nie jest teraz tak, że wszyscy dają pieniądze i nie trzeba o nic prosić  ? Ja rzadko chodzę na wesela, ale pieniądze są "najpraktyczniejsze"; )
|
Ja akurat dość sporo wesel odwiedziłam, na każdym PM dostała choć 3 prezenty. Najwięcej prezentów widziałam, jak chodziłam jako osoba towarzysząca do rodziny mojego TŻa, tam to prawie każdy miał prezent. Na moim weselu oczywiście rodzina TŻ będzie, więc dlatego wolę wierszyk i pieniądze
|
|
|