Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - On, ja i nasz stan zawieszenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-16, 20:22   #5
takajakkaja
Przyczajenie

Dot.: On, ja i nasz stan zawieszenia

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- wybacz, ale takie rzeczy "to tylko w erze" nie z takim nastawieniem, nie przy takim rynku pracy i na dodatek miejscu, gdzie o pracę trudno; kiepsko to wygląda, bo ile można dziadować na najlepszym nawet chłopakiem, gdy jest niezaradny życiowo??? JAK wyobrażasz sobie swoje życie z nim za 5 lat?
Bo jakiekolwiek sensowne planowanie przyszłości wymaga jednak ogarnięcia finansowego i zaczyna się od czegokolwiek, co daje dochód i tak będzie to lepsze od tkwienia przez tv i obżeraniem się chipsami.
Jak dla mnie opisałaś źle rokującego na sensowną przyszłość chłopaka.
No właśnie nie do końca tak jest. To nie to, że jest niezaradny bo jest wręcz przeciwnie. Kiedy chciał znaleźć sobie pracę "tylko na wakacje" to udawało mu się to w tydzień, tylko, że nie była to praca, którą chciałby wykonywać cały czas. Teraz kiedy skończył studia po prostu uważa, że należy mu się "coś lepszego." I woli posiedzieć i poczekać na to lepsze niż porobić coś tak na tymczasem.
I uwierz mi mnie też to męczy bo jeśli będzie tak dłużej to nie będzie żadnego za 5 lat bo tak się nie da. Po prostu mam nadzieję, że w końcu coś się faktycznie znajdzie bo owszem i CV wysyła i pyta, ale z tego nic póki co.
takajakkaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując