Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starszy wygląd?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-19, 14:20   #1
arkana
Raczkowanie

Starszy wygląd?

Hej dziewczyny!
Na wstępie powiem, że wpisałam w wyszukiwarkę i przejrzałam 3 tematy o tym problemie. Każdy został założony przez dziewczynę 16+ do max 18. Mój problem jest natomiast trochę innej natury i dlatego założyłam nowy wątek.
Mam 21 lat i za chwilę będę miała praktyki pedagogiczne w szkołach, a co za tym idzie, będę się starać uczyć. Każdy poziom szkolnictwa, od klas I-III podstawówki począwszy, a na III klasach licealnych skończywszy. Problemu nie ma, jeśli chodzi o podstawówkę, natomiast gimnazjum i liceum to istny koszmar. Wyglądam na ich koleżankę z klasy! Ba, gdy składałam papiery o praktyki w gimnazjum, zostałam pomylona z uczennicą!
Jak już wspomniałam, problem mój jest innej natury, ponieważ nie mogę zafundować sobie istnie kobiecych strojów, szpilek 15cm, wyzywającego makijażu, bo nie na wybieg idę, a do szkoły. Jak sprawić, żeby moja dziecięca buzia nie wyglądała na taką samą, jak ta z gimnazjum, czy liceum.
Ponadto, proszę mi nie mówić, abym się nie przejmowała, że młodo wyglądam, że kiedyś będę zadowolona, że wyglądam na mniej niż mam, bo w moim codziennym życiu mój wygląd mi nie przeszkadza. A także proszę nie próbować mnie pocieszyć, że nie wyglądem zdobędę zainteresowanie, czy posłuszeństwo u uczniów gimnazjum, czy liceum, a tym, jak tę lekcję poprowadzę - już słyszałam komentarze licealistów za swoimi plecami: I ona ma nas uczyć? Pf!
Oczywiście postaram się, aby lekcje były jednak interesujące, natomiast odwagi mi na pewno nie dodają komentarze w takim stylu i dlatego zwracam się do Was... w co się ubierać, jak się czesać i, jaki makijaż robić, aby choć trochę wyróżnić się spośród tłumu gimnazjalistek i licealistek, a przy tym nie wyglądać wyzywająco, nieprzyzwoicie, żeby mi z kolei nie wytknięto, że pomyliłam instytucje.
arkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując