2012-09-22, 17:04
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
Napisane przez Kamalika
Ja mam tę poduszkę od 4 miesiąca ale uwierz mi że niewiele ona pomaga przy bólach miednicy, stawow biodrowych i spojenia łonowego
Ja zamierzam kąpać w sypialni, tam ubiorę maluszka a wyjdę karmić do salonu i wówczas wywietrzę sypialnię. Będzie mi wygodniej kąpać w sypialni bo tam wszystko jest pod ręką, przewijak, kosmetyki, szafa z ubrankami itd.
|
No tak - przyznaję - ja jeszcze nie mam bóli związanych z koścmi miednicy, tylko pleców, więc nie wiem, jak mi pomoże później, ale mysle, ze do karmienia piersią będzie fajna i do otaczania dziecka, zeby np nie spadło czy siedziało też - wszystkie mamy, które ją widzą, zaraz widzą takie zastosowanie po porodzie.
Co do kąpieli to kolezanka własnie o takiej strategii mi powiedziała - że czekała zanim sypialnia się wywietrzy, a potem zanim sie nagrzeje do pokojowej temp. - a lepiej jak swiezo wykąpane dziecko dostanie cyca i od razu pójdzie spac - ja w swojej naiwnosci będę chciala wprowadzic taki zwyczaj, żeby wygospodarowac czas dla nas, jak mały zaśnie.
Musze tak to zorganizować, zebysmy dali rade sami z dzieckiem przez cały dzien, no i wieczorami - jak wroce do pracy - wieczory na kartkowki są bezcenne - co potwierdzi każda nauczycielka.
Cytat:
Napisane przez niteczka83
A ja nie mam cukrzycy a i tak ostatnio w zwykłym badaniu moczu wyszły mi te ciałka. Tylko że mi lekarz kazał koniecznie coś zjeść przed snem - powiedział że to przez to.... że ostatni posiłek mam zbyt wcześnie.
|
Lekarka mi powiedziała, ze jeśli nie ma cukru jest ok. Ciała ketonowe wychodzą jeśli się za mało zje lub wypije dzień wczesniej. Więc pomagają ustalić prawidłowe odzywianie. Ja mało pije, ale wyszły mi dopiero jak się osprzątałam cały dzien do nocy.
Cytat:
Napisane przez T'ai
|
Ja tez chcę ten leżaczek!
Jaki jest jakościowo? Tzn ten materiał jest taki grubszy, podszyty czymś puszystym czy po prostu warstwa tkaniny?
Na szkole rodz. połozna powiedziała, ze najbardziej uczulającym proszkiem do prania jest Lovela. Polecała Dzidziusia - i skoro mówicie, ze pięknie pachnie - to ja tez kupię.
A mamz świąteczne kiedy planują prać ciuszki i resztę?
aniołek 14.02.2015
|
|
|