2012-09-22, 16:14
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żadna pielęgnacja nie pomaga. Co zrobić??
Cytat:
Napisane przez angela2602
a mogłabyś wymienić produkty jakich używasz ? próbowałaś jedwabiu do ujarzmienia końców ? może warto je ściąć skoro są w takim złym stanie ?
|
Było tego tak dużo że nie starczyło by czasu, ale te podstawowe z drogerii to np. Gliss Kur, Garnier, Nivea, Dove, Alterra itd wszystko do włosów suchych, zniszczonych. Z aptecznych, np. Biovax, Wax. Z profesjonalnych to Toni&guy, Schwarzkopf Bonacure. Pełno rożnych masek, wszystkie do suchych i zniszczonych. Robie ciepły kompres i trzymie z godzine. Używam rózne serum, jedwab bez akoholowe ale teraz to nawet to nie pomaga tylko tyle że da się je grzebieniem przeczesać. No i rózne oleje mieszam np z żółtkiem, jogurtem itd i też nic.
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------
Cytat:
Napisane przez xcatwomanx
Przede wszystkim unikaj kosmetykow do włosów przetluszczajacych się - one wysuszaja włosy. Możesz deliktanie pociąć końcówki, ale to raczej nie rozwiąże problemu.
Polecam Ci keratynowe prostowanie włosów, po tym włosy bedziesz miała zdrowe, idealnie gładkie i proste.  U fryzjera zapłacisz za to bardzo dużo, ale możesz kupić odpowiednie do tego kosmetyki np. Na allegro i wykonać ten zabieg w domu. Ja właśnie przymierzam się do tkiegob zabiegu, planuję wykonać go w domu 
Najlepiej poczytaj o tym w internecie  Ja sporo o tym czytałam, wpadlam też na pewnego bloga na którym jedna dziewczyna pisała że po keratynowym prostowanianiu ma super gładkie włosy a kiedyś miała ogromny problem w puszeniem i nic nie pomagało..
Poczytaj trochę o tym ;D
|
Produktów do włosów przetłuszczjących się nigdy nie używałam i nigdy nie będe to napewno. A co do tego keratynowego prostowania włosów to wydaje mi się że to może być takie tylko "ukrycie problemu". Bo te suszenie kilka razy tych włosów, bardzo mocne prostowanie w bardzo wysokiej temp. tez kilka razy, czy czasem nie przesuszy to im bardziej niż im pomoże? Bo przez te 3 m-ce co to będzie się trzymać to ok ale co będzie potem po tych 3 m-cach? Nie będą bardziej suche niż przed tym zabiegiem? To są właśnie pytania które musze się dowiedzieć żeby potem nie żałować
|
|
|