Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 17:16   #2747
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Co do futer i mięsa z królików:
Futro nie jest produktem ubocznym przy produkcji mięsa

Istnieje błędny pogląd, że futra królików są uzyskiwane przy okazji uboju tych zwierząt na mięso. W rzeczywistości są to dwa oddzielne typy produkcji, które hodują zupełnie inne rasy królików. Na fermach hodujących króliki na futro, odpadem jest ciało zwierzęcia, na fermach hodujących króliki na mięso, odpadem jest skóra. Oczywiście nie ma też żadnego powodu, żeby zabijać i zjadać te delikatne i łagodne zwierzęta.

źródło: http://antyfutro.pl/fakty/

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Biedronka wycofuje zielony krem do rąk - jedyny krem, w którym zaraz po wodzie był olej kokosowy w składzie. Genialny kosmetyk do dłoni jak i do włosów
Także Farmona podobno wycofuje odżywkę Jantar.

Nie wiem czemu tak się dzieje.
Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
W ogóle dziwi mnie ostatnia akcja w Rossmanie - wycofują różne hity - odzywka Isana, kosmetyki Alterry podobno (olejki).
Jak można pozbywać się czegoś co jest bardzo chętnie kupowane?
Możliwe, że to zależy od umów z danym koncernem, ale żeby tak łatwo pozbywać się kury znoszącej złote jajka?
Zgadzam się z Wami. Też mnie to dziwi i też jestem niezadowolona. Znikła moja ukochana Morelka, a teraz zielony krem do rąk z Biedronki znika. A oba kosmetyki miały świetne składy