2012-09-22, 18:31
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: NATURALIS - sklep z surowcami i półproduktami kosmetycznymi
Cytat:
Napisane przez katja_24
Dziewczyny, prosze o pomoc. W ciagu ostatnich kilku m-cy brdzo pogorszyl mi sie stan skory pod oczami. Byla w zasadzie tylko jedna zmarcha mimiczna, teraz sa dwie wyrazne i rysuje sie siateczka drobnych zmarszczek. Mam 30 lat, nagle stala sie katastrofa. Do tej pory stosowalam oleje+wit ACE+ Q10+ alfaliponowy+HA, ale na wiosne mnie wysypalo i zrezygnowalam z olei. Zaczelam stosowac peptydy+HA+ekstrakt z lukrecji+niacynamid+ B5, wszystko rowniez pod rolke, skora sie pogorszyla, od miesiaca wrocilam do olei, ale poprawy brak. Czytam rozne receptury i nie wiem, na co sie zdecydowac? Prosze, podpowiedzcie cos  Vitasource? Powrot do oleju z witaminami i Q10? Teraz stosuje oleje z tym, co pisalam wyzej, ale bez q10(skoczyl sie) i nie ma zadnej poprawy. Pomozcie, bo sie zalamalam 
|
Ja bym odstawiła rolkę przynajmniej na 1-2 miesiące, mam na myśli rolowanie skóry pod oczami. Skóra w tym miejscu jest wyjątkowo delikatna i takie regularne katowanie rolką może być dla niej zbyt obciążające i powodować silne odwodnienie.
Próbowałaś kiedyś maseczek peeloff pod oczy? Bardzo dobrze nawilżają, a efekty są widoczne już po 2-3 zabiegach, szczególnie jeśli pod maskę nałożysz dobre serum. Szczerze polecam.
Spróbuj łączyć serum z peptydami i HA itd. (takie jak podałaś wyżej), ale dodawaj do niego serum olejowe z witaminami i Vitasource, zastosuj jednak trochę cięższe oleje i masła, wysuszona skóra lubi takie tłustości 
Nie poddawaj się , myślę że skóra pod oczami wróci do równowagi, ale trzeba na to trochę czasu.
Mnie także masełko nie przypadło do gustu, może zapach mi nie przeszkadzał, ale dodane w większej ilości dosyć mocno wysuszało mi skórę. Z ulgą wykończyłam opakowanie i raczej do niego nie wrócę.
Za to z toniku normalizującego jestem bardzo zadowolona, co prawda zapach jest mało pociągający ale skutecznie zmniejszył przetłuszczanie skóry, szczególnie na czole i rzadziej pojawiają się pryszcze.
Moje serce jednak podbiła acetylowana glukozamina w połączeniu z niacynamidem, kwasem fitowym i kojowym naprawdę likwiduje moje koszmarne przebarwienia, to jest pierwsza mikstura, po której widzę taki super efekt
Edytowane przez geraldine2030
Czas edycji: 2012-09-22 o 18:32
|
|
|