Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Napisane przez bura kocurka
Ja akurat nie...ale i tak przyszłam pomarudzić, bo normalnie chyba wpadłam w paranoję
Wszędzie wietrzę u ludzi nieczyste intencje...co by się nie stało, czy coś jest ich winą czy nie, tak czy siak im się obrywa - po prostu z góry zakładam, że każdy chce mnie oszukać, zrobić ze mnie ofiarę, głupka, wyśmiać, obgadać itd. To już jest paranoja i kwalifikuje się do leczenia
Nie wiem co mi odbiło, ale nie potrafię pokonać tej złości! 
|
Kocurko, pewnie nie bez przyczyny ta "paranoja" zaistniala. Wiem, ze swego czasu tez przezywalam rozczarowanie innymi ludzmi i bardzo sie od nich oddalilam. I w sumie na dobre mi to wyszlo, do tej pory mam tylko bardzo nieliczne grono przyjaciol i chwale to sobie.
Wydaje mi sie, ze pelne zaufanie nalezy miec tylko do osob, ktore sie sprawdzily. Cala reszte nalezy traktowac z mniejszym lub wiekszym dystansem, dopoki nie odslonia kart. Przynajmniej ja tak postepuje - jestem mila, uprzejma itp. ale zachowuje ten zdrowy dystans. To nie paranoja, bo niestety, ale rzeczywistosc mowi sama za siebie - wokol klamstwa, zdrady, oszczerstwa. Ludzie po prostu bladza.
Ale tym wieksza radosc z tych kilku ludzi, ktorzy sa ze mna i ktorych jestem pewna. A cala reszta? Nie bardzo mnie obchodzi.
Obserwuj ludzi wnikliwie i decyduj, kogo wpuszczasz do swojego zycia a kto lepiej niech zostanie na zewnatrz. Nie boj sie mowic, ze czyjes zachowanie jest nie w porzadku. Ludzie, ktorym na Tobie naprawde zalezy przemysla swoje zachowanie i zostana. Inni sie obraza i odejda - spoko. Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Prawdziwa przyjazn tez nie.
Cytat:
Napisane przez Patri
I coś jeszcze ważniejszego. To że nie osiągamy celów jest kwestią ustalania tych celów - ich brzmienia, wielkości. Wziąć się w garść, to nie jest cel, bo jest zbyt ogólny, ale zrobić 10 brzuszków, to jest cel realny, mierzalny, namacalny. I jeszcze jedno. Każdy z tych wyznaczonych dziennych celów ma być prosty jak temperowanie kredek. I to będzie mój sposób na sukces, osiągnięcie dużych celów przez rozłożenie je na mniejsze, ale takie, które bedą proste jak temperowanie kredek. 
|
Patri, widac, ze "odzylas" znowu, widac u Ciebie wplyw cyklu na samopoczucie (jak i u mnie).
Ogolnie caly post wart zacytowania.
Ja to o dziwo mam tak, ze tworze genialne plany, bombastyczne, plany ze hoho! Klopot z tym, ze... zapominam do nich zagladac.
Sklada sie na to wiele roznych czynnikow. Ostatnio byla to na przyklad nowa praca - nagle rzucilam w kat wszystkie stworzone listy i wpakowalam cala energie tylko w kierunku pracy. Po prostu czasem przychodzi jakis czynnik zewnetrzny i wytraca mnie z rytmu. Teraz znowu musze zaczynac od poczatku, poniewaz nawyki nie sa jeszcze tak utrwalone, zebym do nich wracala automatycznie. Potwornie mnie to wkurza!
Cytat:
Napisane przez change
Nebula, zasada kochania drugiego człowieka (podobno jest taka), że należy odpowiadać za swoje uczucie do drugiego człowieka, a nie jego uczucie do Ciebie. On wziął z Tobą ślub, więc chyba nikt go do tego nie zmusił i wie czego się spodziewać, wiadomo, że nikt nie jest ideałem...ale on zarówno z Twoimi zaletami jak i niewielkimi wadami chce mieć do czynienia a nie z kimś innym!.
Musisz się skupić na swojej miłości do siebie i miłości do niego.
|
Amen! Nic dodac nic ujac!
Cytat:
Napisane przez Halimaa
W październiku chętnie, bo w najbliższym tygodniu mam egzaminy.  Poza tym w ten weekend siedzę samotna, wszyscy powyjeżdżali a ja siedzę i próbuję się uczyć, także jakaś przerwa poza domem by mi się przydała.
|
Halimo, gdybys potrzebowala pomocy to oferta jest aktualna .
Czas edycji: 2012-09-22 o 18:21
|