Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 18:19   #95
Konwalia11
Zadomowienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja akurat nie...ale i tak przyszłam pomarudzić, bo normalnie chyba wpadłam w paranoję
Wszędzie wietrzę u ludzi nieczyste intencje...co by się nie stało, czy coś jest ich winą czy nie, tak czy siak im się obrywa - po prostu z góry zakładam, że każdy chce mnie oszukać, zrobić ze mnie ofiarę, głupka, wyśmiać, obgadać itd. To już jest paranoja i kwalifikuje się do leczenia
Nie wiem co mi odbiło, ale nie potrafię pokonać tej złości!
Kocurko, pewnie nie bez przyczyny ta "paranoja" zaistniala. Wiem, ze swego czasu tez przezywalam rozczarowanie innymi ludzmi i bardzo sie od nich oddalilam. I w sumie na dobre mi to wyszlo, do tej pory mam tylko bardzo nieliczne grono przyjaciol i chwale to sobie.
Wydaje mi sie, ze pelne zaufanie nalezy miec tylko do osob, ktore sie sprawdzily. Cala reszte nalezy traktowac z mniejszym lub wiekszym dystansem, dopoki nie odslonia kart. Przynajmniej ja tak postepuje - jestem mila, uprzejma itp. ale zachowuje ten zdrowy dystans. To nie paranoja, bo niestety, ale rzeczywistosc mowi sama za siebie - wokol klamstwa, zdrady, oszczerstwa. Ludzie po prostu bladza.
Ale tym wieksza radosc z tych kilku ludzi, ktorzy sa ze mna i ktorych jestem pewna. A cala reszta? Nie bardzo mnie obchodzi.
Obserwuj ludzi wnikliwie i decyduj, kogo wpuszczasz do swojego zycia a kto lepiej niech zostanie na zewnatrz. Nie boj sie mowic, ze czyjes zachowanie jest nie w porzadku. Ludzie, ktorym na Tobie naprawde zalezy przemysla swoje zachowanie i zostana. Inni sie obraza i odejda - spoko. Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Prawdziwa przyjazn tez nie.
Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
I coś jeszcze ważniejszego. To że nie osiągamy celów jest kwestią ustalania tych celów - ich brzmienia, wielkości. Wziąć się w garść, to nie jest cel, bo jest zbyt ogólny, ale zrobić 10 brzuszków, to jest cel realny, mierzalny, namacalny. I jeszcze jedno. Każdy z tych wyznaczonych dziennych celów ma być prosty jak temperowanie kredek. I to będzie mój sposób na sukces, osiągnięcie dużych celów przez rozłożenie je na mniejsze, ale takie, które bedą proste jak temperowanie kredek.
Patri, widac, ze "odzylas" znowu, widac u Ciebie wplyw cyklu na samopoczucie (jak i u mnie).
Ogolnie caly post wart zacytowania.
Ja to o dziwo mam tak, ze tworze genialne plany, bombastyczne, plany ze hoho! Klopot z tym, ze... zapominam do nich zagladac.
Sklada sie na to wiele roznych czynnikow. Ostatnio byla to na przyklad nowa praca - nagle rzucilam w kat wszystkie stworzone listy i wpakowalam cala energie tylko w kierunku pracy. Po prostu czasem przychodzi jakis czynnik zewnetrzny i wytraca mnie z rytmu. Teraz znowu musze zaczynac od poczatku, poniewaz nawyki nie sa jeszcze tak utrwalone, zebym do nich wracala automatycznie. Potwornie mnie to wkurza!

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
Nebula, zasada kochania drugiego człowieka (podobno jest taka), że należy odpowiadać za swoje uczucie do drugiego człowieka, a nie jego uczucie do Ciebie. On wziął z Tobą ślub, więc chyba nikt go do tego nie zmusił i wie czego się spodziewać, wiadomo, że nikt nie jest ideałem...ale on zarówno z Twoimi zaletami jak i niewielkimi wadami chce mieć do czynienia a nie z kimś innym!.
Musisz się skupić na swojej miłości do siebie i miłości do niego.
Amen! Nic dodac nic ujac!

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
W październiku chętnie, bo w najbliższym tygodniu mam egzaminy. Poza tym w ten weekend siedzę samotna, wszyscy powyjeżdżali a ja siedzę i próbuję się uczyć, także jakaś przerwa poza domem by mi się przydała.
Halimo, gdybys potrzebowala pomocy to oferta jest aktualna .

Be the change you want to see in the world!

Edytowane przez Konwalia11
Czas edycji: 2012-09-22 o 18:21
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora