Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 22:08   #3793
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dobra, zarzucę jeszcze pytaniem... Mamy karmiące mm, czy potraficie w przybliżeniu powiedzieć, ile wydajecie miesięcznie na mleko?
Ja pewnie będę szukać pracy w bankach, tak jak wcześniej pracowałam. Niestety w ostatnim miejscu pracy byłam na zastępstwo i teraz nie ma tam dla mnie miejsca. W innym kierunku nie mam ani wykształcenia, ani doświadczenia... I problem polega na tym, że rozpoczynanie pracy w banku to zawsze 2 lub 3 tyg. szkolenia wyjazdowego Wątpię, żeby udało mi się przez taki czas utrzymać laktację za pomocą laktatora choć oczywiście zrobiłabym wszystko, żeby to się udało! Ale jednak kalkulując plusy i minusy mojego pójścia do pracy, muszę brać pod uwagę przejście na mm...
Ja od 2 tyg. utrzymuję laktację tylko laktatorem i da się W dodatku mam wrażenie, że mam więcej pokarmu teraz niż gdy Seba ssał pierś (teraz wydaje mi się, że on jakoś źle ssał, dlatego takie problemy były z najadaniem się). Mam zamiar odciągać tak jeszcze min. do końca 6-go miesiąca. Tylko podstawa to laktator elektryczny, bo ręcznie to bym się chyba zajechała. Przy elektrycznym można jeszcze coś w tym czasie robić, bo ma się zajętą tylko jedną rękę

Natomiast co do wydatków na mleko to sama się wczoraj zdziwiłam, że ostatnia puszka poszła nam w tydzień!!! A ja mm zaledwie dokarmiam, podstawa to mleko z piersi. Na dobę zużywam teraz jakieś 10 miarek (wcześniej było mniej, ale od kiedy Seba budzi się w nocy na karmienie to podaję mu w nocy mm = 150ml). W każdym razie 1 puszka = 1 tydzień = 30zł, bo jedziemy na Bebilon Comfort (ale teraz już przejdziemy na normalny Bebilon). Tak że trochę drogie to karmienie jest

PS. Dzięki za skany, już sobie zapisałam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora